Uspješan debi Marinovića na klupi U21 BiH

U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine uspješno je startala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u grupi “8”, savladavši u Nogometnom kampu reprerezentacije BiH selekciju Lihtenštajna s ubjedljivih 6:0.

Bio je to uspješan debi novog selektora Vinka Marinovića, koji je na klupi početkom marta zamijenio Darku Nestorovića.

“Prije svega, čestitao bih igračima na maksimalnoj ozbiljnosti. Naravno da smo očekivali pobjedu u ovoj utakmici i mislim da mogu dosta zadovoljan, s obzirom da smo ovih šest-sedam dana koliko smo bili zajedno uspjeli doći do igre koju smo tražili. Sve u svemu, ova pobjeda je sasvim zaslužena”, rekao je Marinović.

Marinović ističe kako njegovoj selekciji ostaje dosta vremena da se pripremi za narednu utakmicu sa Švicarskom, koja se igra 13. juna.

“Već sam rekao da je bitno da idemo utakmicu po utakmicu. Lihtenštajn smo uspješno završili, što je izuzetno bitno i ostaje nam vremena da se u miru spremimo za tu utakmicu koja nam slijedi, poboljšamo neke stvari i vidimo da li će biti još potencijalnih kandidata”.

Bivšem treneru Zrinjskog ovo je prvi put da vodi jednu nacionalnu selekciju.

“Malo je drugačije nego kada vodite klub. Mislim da smo za ovo kratko vrijeme dosta toga odradili, da su igrači sve ispoštovali. Nadam se da ćemo u budućem periodu imati dosta dobrog rada i uspjeha”.

(Reprezentracija.ba)