Džekino dugogodišnje prijateljtsvo s Igrama krunisano titulom ambasadora

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome Edin Džeko dobio je titulu ambasadora Sportskih igara mladih, javlja Fena.

Njegovo dugogodišnje prijateljstvo s Igrama je krunisano titulom ambasadora, te se na ovaj način priključio i drugim eminentnim imenima iz sportskog i političkog života kao što su Sir Dave Richards, Ivica Osim, Predrag Mijatović, Jose Mourinho, Sven Goran Erriksson, Franz Beckenbauer, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Mirza Teletović i drugi.

“Sretan sam što smo naše dugogodišnje prijateljstvo ozvaničili na ovaj način i što sam postao ambasador najljepše sportske priče u BiH. Čast mi je i zadovoljstvo biti dio ovog projekta i uvijek ću podržati svaki projekt koji ima veze s djecom jer na mladima sve ostaje. Igre su zakon”, poručio je Džeko.

Sportske igre mladih su najveće besplatno amatersko takmičenje za djecu iz čitave BiH. Igre su proteklih šest godina okupile više od 178.000 učesnika, posjetile su 131 grad, odigrano je više od 80.000 utakmica, a na finalnim takmičenjima u Sarajevu je učestvovalo više od 10.100 takmičara.

Igre će u 2017. godini obići 34 bh. grada te će mališani imati priliku takmičiti se u deset različitih sportova kao što su Bingo CUP u košarci, Poli CUP u nogometu za mlađu kategoriju te Gorenje CUP u rukometu. SIM-ovci će već od sredine maja imati priliku družiti se, radovati te uživati u takmičenjima najljepše sportske priče širom BiH.

Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske nogometne federacije i Olimpijskog komiteta BiH, saopćeno je iz Direkcije Sportskih igara mladih.

(Reprezentacija.ba)