Prijateljske utakmice od velike važnosti

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će od 18 sati u albanskom Elbasanu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Albanije.

Prijateljske utakmice ne donose bodove na tabeli, ali donose bodove na FIFA poretku najboljih reprezentacija pa je za Zmajeve od velike važnosti da i danas pokušaju ostvariti pobjedu.

FIFA poredak još više dobiva na važnosti zbog činjenice da se po njemu određuju nosioci i nenosioci u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo. Baražu koji nam je trenutno glavni cilj.

Čak i u slučaju pobjede našu reprezentaciju bi na FIFA poretku mogle preskočiti Sjeverna Irska i SAD, no treba razmišljati dugoročno i strpljivo skupljati svaki bod do kraja kvalifikacija.

Još je razloga zašto treba dobro odigrati prijateljske utakmice.

Ako se prisjetimo i koliko su štete i haosa u bližoj prošlosti donijeli porazi reprezentacije u prijateljskim utakmicama protiv SAD-a i Egipta onda svaka prijateljska utkamica dobija još više na važnosti. A naravno, tu je i jedinstvena prilika da se isprobaju novi igrači i taktičke zamisli.

Zato Zmajevi, ne sekirajte i ne nervirajte svoje navijače nego i u prijateljskoj utakmici predstavite Bosnu i Hercegovinu kako dolikuje – uz maksimalan angažman i ozbiljnost.

(Reprezentacija.ba)

ALBANIJA – BIH – utorak 28. mart od 18 sati – ekskluzivno na FACE TV.