Bh. selektor uoči prijateljske utakmice s Albanijom

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su trenirali u Tirani uoči prijateljske utakmice koju će u utorak, 28. marta, odigrati u Elbasanu protiv Albanije, piše Anadolija.

Treninga su bili pošteđeni Edin Cocalić, Avdija Vršajević, Armin Hodžić, Ermin Bičakčić i Gojko Cimirot koji su sinoć igrali u pobjedi nad Gibraltarom u Zenici (5:0) u petom kolu grupe “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018”, javlja reporter Anadolije sa stadiona FK Tirana.

“Najvažnije da smo osvojili tri boda juče. Trebalo je biti ozbiljan i da nastavimo u dobrom ritmu. Odradili smo posao i to je najvažnije”, istakao je Baždarević uoči današnjeg treninga u Tirani.

O remiju Belgije i Grčke (1:1) sinoć u Briselu, koji matematički BiH donosi mogućnost u preostalih pet kola da se bori i za prvo mjesto i direktan plasman na SP, Baždarević je rekao:

“To može biti dobro, a i ne mora. Moramo igrati svoje… U svakom slučaju, sada će biti interesantnije jer su sve ekipe u igri za prvo mjesto (Belgija 13 bodova, Grčka 11, BiH 10, op.a.)”.

U utakmici sa Gibraltarom Sead Kolašinac dobio je drugi žuti karton, pa neće imati pravo nastupa u meču sa Grcima, 9. juna, možda i najvažnijim u kvalifikacijama.

“Da li je zaslužio karton, da li je danak neiskustvu. Mislim da nije bilo za kartona. Cijelu sedmicu smo ponavljali da se sačuvamo kartona, ali eto, napravio je grešku”, kazao je Baždarević.

Reprezentativci BiH sutra će trenirati od 18 sati na Elbasan Areni, gdje će u istom terminu za dva dana odigrati i test duel sa Albancima.

“Rezultat ne bi trebao biti primaran u utakmici sa Albanijom. Sigurno će probati neke opcije, ali svakako bilo bi dobro ostvariti dobar rezultat”, naglasio je Baždarević, poručivši da su Albanci dobar protivnik i da će BiH stoga imati dobru provjeru pred susret sa Grčkom.

(Reprezentacija.ba)