Trener asistent u našoj juniorskoj selekciji govorio je o pripremi ekipe za važan meč

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će od 19.00 sati u francuskom gradu Vineuilu sastati sa Bugarskom u susretu koji će odlučiti o putniku na Evropsko prvenstvo.

Trener asistent u našoj selekciji Saša Krupljanin govorio je pripremi ekipe za važan meč.

“Nakon dva odigrana kola u našoj grupi možemo reći da je rasplet iznenađujući, jer naša selekcija i Bugarska su na žrijebu bili u trećoj i četvrtoj jakosnoj skupini, a sutra ćemo igrati meč za plasman na Evropsko prvenstvo. Učinili smo sve da se igrači na fizičkom planu povrate i jučer smo odradili trening rekuperacije. Večeras ćemo u terminu utakmice odraditi još jedan trening”.

Sutra će u sastavu nedostajati Ševkija Resić zbog kartona.

“Moguće je sada da ovi mladi momci osjećaju i pritisak, jer pred nama je velika prilika. Razgovaramo sa njima, radimo i učinit ćemo sve da što spremnije uđu u meč sa Bugarskom. Svi su zdravi, na raspolaganju nećemo imati samo Resića zbog dva žuta kartona. Poslije treninga ćemo se odlučiti za startnih 11. Nadam se da ćemo sutra dobrom i organizovanom igrom doći do historijskog uspjeha i plasmana na Evropsko prvenstvo”, rekao je Krupljanin za službeni sajt N/FS BiH.

Poslije dva kola turnira grupe 5 elitne runde kvalifikacija za EP, BiH i Bugarska imaju po 4 boda, Izrael je osvojio 2, dok je Francuska bez bodova.

(Reprezentacija.ba)