Donosimo vam jedan od mogućih sastava

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će od 18,00 sati u Zenici igrati meč petog kola grupe “H” kvalifikacija za SP protiv Gibraltara.

Baždarević za sutrašnji meč neće moći računati na suspendovane Džeku, Jajala, Lulića i Vranješa, pa bi šansu mogli dobiti fudbaleri koji nisu imali zapaženu ulogu u našem timu u posljednje vrijeme, te debitanti u A selekciji.

Iako je najavio da neće eksperimentisati protiv Gibraltara, Baždarević bi sutra mogao početi susret sa tri igrača u zadnjoj liniji.

Selekcija Gibraltara je jedan od najslabijih na svijetu te će duel u Zenici biti idealna prilika da se u našem timu “rode” nove zvijezde i dokažu pred domaćom publikom.

Begović će sigurno braniti od prve minute, dok bi defanzivnu liniju mogli činiti Kolašinac, Bičakčić, Zukanović, debitant Đumić te Vršajević, koji je povratnik u A tim.

Pored Pjanića, svoje mjesto u veznom redu bi mogli naći Krunić i Cimirot, a trio u napadu predvodit će Višća, Hodžić i Ibišević.

Sigurno da će priliku sa klupe čekati debitanti Kenan Kodro, Amer Gojak i Daniel Pavlović, ali i drugi strijelac turskog šampionata Riad Bajić te fudbaleri iz domaćeg šampionata, Haris Duljević i Miroslav Stevanović.

(Reprezentacija.ba)