Drugo kolo Elitne runde kvalifikacija za EP

Nakon što su prije dva dana (srijeda) šokirali favorizirane Francuze i slavili sa 2:0 u meču prvog kola grupe 5 Elitne runde kvalifikacija za EP, bh. juniori danas igraju utakmicu drugog kola protiv vršnjaka iz Izraela.

U slučaju pobjede nad Izraelom te trijumfa Francuske protiv Bugarske, izabranici Tonija Karačića će kolo prije kraja ostvariti historijski uspjeh i izboriti plasman na Europsko prvenstvo, koje se igra u Gruziji.

Naš današnji protivnik, reprezentacija Izraela je u prvom kolu remizirala sa Bugarskom odigravši 1:1.

Izraelci su bili puno bolji protivnik imali prednost sve do 84. minute, kada su primili gol i ostali bez tri boda.

Zanimljivo da je Izrael u duelu sa Bugarskom igrao prilično grubo, pa su dobili čak pet žutih kartona, dok Bugari nisu zaradili nijednu javnu opomenu.

Svi reprezentativci Izralea nastupaju u nacionalnom šampionatu, a u kvalifikacijama za Elitnu rundu ostvarili su sve tri pobjede.

Izrael je savladao Andoru (3:2),  Lihtenštajn (5:0) te Škotsku (1:0).

Uoči Elitne runde, juniori Izraela su odigrali i tri prijateljske utakmice, u kojima su zabilježili isto toliko pobjeda (dva puta bili bolji od Ukrajine i jednom od Kipra).

Bh. tim ima potreban kvalitet da ostvari pobjedu protiv Izraela i ukoliko naši momci pruže maksimum, ne sumnjamo da će pokazati kako trijumf nad Francuzima nije bio slučajan.

Meč između U19 selekcija BiH i Izraela igra se o 16,30 sati, a u drugoj utakmici naše grupe od 19,00 sati sastaju se domaćin turnira Francuska te Bugarska.

Podsjetimo, samo prvoplasirana reprezentacije iz grupe izborit će nastup na Europskom prvenstvu za igrače do 19 godina.

(Reprezentacija.ba)