Pripreme U21 selekcije BiH

Mlada selekcija BiH priprema se za prvu utakmicu kvalifikacija za EP protiv Lihtenštajna, koja se igra 28. marta u Zenici.

Izabranici Vinka Marinovića pripreme obavljaju u Trening centru FK Sarajevo, a naš selektor je zadovoljan uslovima.

“Imamo idealne uslove u Trening centru FK Sarajevo i zahvalio bih se domaćinu na gostoprimstvu. Sve što smo, to i radimo. Danas smo konačno kompletni. Sve protiče u najboljem redu i nadam se da će tako ostati do susreta sa Lihtenštajnom. Normalna su očekivanja da dođemo do pobjede. Nadam se da ćemo kvalitetno odigrati i vjerujem da ćemo kvalifikacije otvoriti pobjedom. Bilo bi dobro kada bi imali i kvalitetnu igru, a za naredne mečeve ćemo imati više vremena da se pripremimo”, istakao je Vinko Marinović.

Marinović za Lihtenštajn računa na sljedeće igrače:

Nemanja Trkulja (Borac), Goran Karačić (Adanaspor, Turska), Kerim Memija (Vejle BK, Danska), Eldar Čivić (Slovačko, Češka Republika), Advan Kadušić (Sarajevo), Marko Mihojević (Sarajevo), Stjepan Radeljić (Stuttgart, Njemačka), Vladimir Oršolić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Ajdin Redžić (Krupa), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Kemal Osmanković (Željezničar), Darko Todorović (Sloboda), Ćazim Suljić (Crotone, Italija), Stjepan Lončar (Široki Brijeg), Dženis Beganović (Metalleghe BSI), Mićo Kuzmanović (Mladost DK), Luka Menalo (Široki Brijeg), Nemanja Anđušić (Sarajevo), Nikola Dujaković (Krupa), Almir Aganspahić (Mladost DK), Rijad Kobiljar (Zrinjski), Alen Jurilj (Zagreb, Hrvatska).

Meč mladih reprezentacija BiH i Lihtenštajna igra se 28. marta u Trening centru u Zenici sa početkom u 15,00 sati.

(Reprezentacija.ba)