NaÄelnik Ajnadžić dao punu podrÅ¡ku realizaciji prezentiranog projekta

Sportsko-rekreativni centar, za Äiju investiciju je zainteresovan bh. koÅ¡arkaÅ¡ Jusuf Nurkić, bit će izgraÄ‘en na KoÅ¡evskom brdu, na uglu ulica Antuna Hangija i Maria Mikulića, saopćeno je iz Općine Centar.

Tim povodom je naÄelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima posjetio lokaciju na kojoj je planirana izgradnja sportske dvorane sa pratećim sadržajima. Ajnadžić je uruÄio pisani odgovor Općine Centar privredniku Nihadu Imamoviću, koji je ovlaÅ¡ten da zastupa Jusufa Nurkića.

U pismu stoji da naÄelnik Ajnadžić daje punu podrÅ¡ku realizaciji prezentiranog projekta, Å¡to ima za krajnji cilj povećanje broja mladih koji se bave sportom, kao i podrÅ¡ku razvoju vrhunskog sporta.

Imamović je ovom prilikom pohvalio administraciju Općine Centar na veoma brzom i ekspresnom odgovoru na upućenu inicijativu za gradnju sportskog kompleksa.

“Nedugo nakon Å¡to je Nurkić izrazio želju da gradi savremeni sportski objekat na nekoj od lokacija u ovom gradu, predstavnici Općine Centar su mi u rekordnom vremenskom roku, kao prva jedinica lokalne samouprave u Kantonu Sarajevo, ponudili pet mogućih lokacija za ovu namjenu, od Äega je odabrana ova na KoÅ¡evskom brdu kao najprihvatljivija. Prostorne mogućnosti ove lokacije su takve da je moguće uz planirani sportski kompleks graditi i objekte sa pratećim sadržajima”, kazao je Imamović.

Regulacionim planom “KoÅ¡evsko brdo” stvoreni su planski preduvjeti da je na ovoj graÄ‘evinskoj parceli, Äiji je nosilac prava raspolaganja Općina Centar, povrÅ¡ine 1.492 metra kvadratna, moguće graditi objekat u funkciji sporta i rekreacije povrÅ¡ine od 2.650 metara kvadratnih sa minimalno 40 parking mjesta.

NaÄelnik Ajnadžić je ovom prilikom kazao da će Općina Centar Nurkiću ponuditi i zemljiÅ¡te za izgradnju objekta za potrebe smjeÅ¡taja talentovane djece koja dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine u planiranu koÅ¡arkaÅ¡ku akademiju.

“U ovom sluÄaju imovinsko-pravne odnose moguće je realizovati na dva naÄina. Općina Centar može svoje zemljiÅ¡te da proda Jusufu Nurkiću za pomenutu namjenu, za Å¡to će biti raspisan javni poziv za javnu licitaciju ili da Općina Centar ustupi ovo zemljiÅ¡te za izgradnju sportsko-rekreativnog centra pod uslovom da ona ima vlasniÄki udio u objektu i da bude dio upravljaÄkih struktura budućeg centra”, objasnio je Ajnadžić.

NaÄelnik je posebno naglasio namjeru općinske uprave da gradi nove sportske, kulturne i druge sadržaje javnog karaktera od interesa za graÄ‘ane na podruÄjima gdje postoji veliki interes stanovnika za takve sadržaje i u tom smislu Ajnadžić planira disperziju u izgradnji objekata ovakvog karaktera na svim dijelovima općine gdje za to postoje prostorne mogućnosti, navodi se u saopćenju.

(Reprezentacija.ba)