Baždarevićev pomoćnik o pripremama i utakmici s Gibraltarom

Reprezentacija Bosne i Hercegovine već drugi dan boravi u Zenici, gdje se u Trening centru N/FS BiH priprema za mečeve s Gibraltarom i Albanijom.

Uoči drugog današnjeg treninga, medijima se obratio pomoćni trener Dragan Perić, koji je prvo prokomentarisao situaciju s igračkim kadrom.

“Svi su došli sukladno planiranom vremenu i javili se kako je i predviđeno. Jedino se Milićević danas vratio u svoj klub da nastavi oporavak. Postoji manja povreda kod Radeta Krunića, koji je dobio udarac poslije utakmice u prvenstvu, ali će u ovih narednih par dana i on biti 100% spreman”.

Perić protiv Gibraltara najavljuje tri boda.

“Ulazimo u meč s velikim respektom prema ekipi Gibraltara i poštujemo ih. Ali, imamo vjeru u sebe i nadamo se da ćemo ostvariti zacrtani cilj, tj. osvojiti ta tri boda”.

Baždarevićevom pomoćniku je, kako kaže, zadovoljstvo raditi s našim reprezentativcima, pogotovo mladim igračima.

“Zadovoljstvo je raditi s ovim momcima ovdje, pogotovo s mladim koji se nastoje nametnuti. Mi treneri uživamo u svakom treningu, svakoj minuti”, kazao je Perić i dodao kako je cilj onemogućiti protivnika da nametne svoju igru.

“Današnji i sve ostale treninge ćemo bazirati na agresivnosti, kako protivniku ne bi dozvoli da napravi neku igru. Nadam se da ćemo s takvim pristupom doći do cilja”, zaključio je Perić.

(Reprezentacija.ba)