Kapiten koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović obratio se po prvi put novinarima nakon Å¡to je zbog bolesti prekinuo s igrama u Brooklyn Netsima prije skoro dva mjeseca, piÅ¡e “News-blic.com”.

Mirza se pred novinarima pojavio u klupskim prostorijama NBA tima za koji igra i djelovao je sasvim opuÅ¡teno, a izgledao je kao da se odliÄno oporavlja.

-PoÄeo sam trenirati prije otprilike tri sedmice. U poÄetku sam imao dosta problema sa disanjem, ali sada, nakon Å¡to sam uradio CT snimke i sve preglede gdje je ustanovljeno da nema viÅ¡e ugruÅ¡aka, osjećam ponovo da mogu disati. Taj osjećaj je nevjerovatan kad znam da imam priliku da se potpuno oporavim, rekao je Teletović.

Prema njegovim rijeÄima doktori su mu saopÅ¡tili da neće imati problema Å¡to se tiÄe daljeg igranja koÅ¡arke, ali da mora striktno voditi raÄuna o zdravlju i pridržavati se tretmana lijeÄenja.

-S ove taÄke glediÅ¡ta mislim da ću za Å¡est mjeseci biti spreman da se vratim na teren. Nekih mjesec i pol dana prije nego mi se desilo ovo imao sam problem s trÄanjem, Äesto sam gubio dah i kući sam stalno spavao. Bio sam jako umoran i nisam se mogao sabrati. Kada sam otkrio da imam ugruÅ¡ak, laknulo mi je jer sam znao na Äemu sam, objasnio je novinarima Teletović.

Novinare je zanimalo koji će biti njegovi dalji koraci u karijeri i gdje će nastaviti poÅ¡to mu u ovoj godini istiÄe ugovor s Brooklyn Netsima, naÅ¡ kapiten je rekao kako se odliÄno osjeća u tom klubu.

-Volim ovaj grad i Äitavu organizaciju naÅ¡eg kluba. Imamo mnogo navijaÄa i veliki broj njih dolazi na utakmice. Netsi su bili moj prvi izbor pri dolasku u NBA i nadam se da ću ovdje ostati, rekao je Mirza Teletović.

Svakako da i sportska javnost u BiH s pažnjom prati kako teÄe oporavak naÅ¡eg sjajnog kapitena i želi mu brz oporavak. Ako je suditi po najavama Teletovića o povratku na parket to bi se moglo desiti taÄno pred poÄetak Eurobasketa u Francuskoj u septembru ove godine.

Pripreme naÅ¡e reprezentacije poÄinju na ljeto, Å¡to znaÄi da Mirza vjerovatno neće moći biti na pripremama, ali poznajući ga kao vrhunskog sportaÅ¡a, ne bi iznenadilo da odmah poslije oporavka, direktno krene za Francusku i pridruži se svojim reprezentativnim kolegama. Ali, na prvom mjestu je njegovo zdravlje, i najvažnije će biti da se potpuno oporavi.

Bit će još i Eurobasketa i velikih utakmica u kojima će Mirza predvoditi naše košarkaše.

(Reprezentacija.ba)