Tokom vikenda, selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević sa svojim pomoćnicima pratio je nekoliko utakmica u našoj ligi, a potencijalni bh. reprezentativci koji igraju u inostranstvu, upisali su nove nastupe.

Ibrahim Šehić branio je svih 90 minuta za Qarabag koji je poražen od Qabale na svom terenu rezultatom 0:1.

Chievo je u meču italijanske Serije A odigrao 0:0 protiv Milana, a Ervin Zukanović odigrao je cijeli susret na poziciji lijevog beka.

Edin Cocalić proveo ja na terenu 90 minuta za Mechelen koji je na gostovanju kod Zulte Waregema osvojio bod odigravši 2:2.

Fudbaleri Wisle za koju je 80 minuta odigrao Semir Štilić, poraženi su od Belchatowa sa 3:1 u susretu poljskog šampionata.

Momčad Borussije Moenchengladbacha savladala je Paderbon rezultatom 2:0. U redovima Paderborna, Mario Vrančić ušao je u igru u 60. minuti te dobio žuti karton.

Utakmica španske druge lige između Zaragoze i Llagorestere završila je rezultatom 2:2. Eldin Hadžić odigrao je svih 90 minuta za Zaragozu.

Cesena je nastavila sa odličnim igrama i ostvarila važnu pobjedu protiv Udinesea od 1:0, a Milan Đurić odigrao je veoma dobrih 90 minuta za Cesenu.

Aidin Mahmutović proveo je 74 minute na terenu u timu Plzena koji trijumfovao sa 3:2 na gostovanju kod ekipe Hradec Kralove i učvrstio se na prvoj poziciji češke lige.

(Reprezentacija.ba)