Za Jusufa Nurkića se može reći da je pravo otkrovenje u NBA ligi. Niko nije oÄekivao da će se bivÅ¡i igraÄ Cedevite tako dobro snaći u dresu Denvera već u prvoj debitantskoj sezoni, pogotovo, jer su mu mnogi savjetovali i oÄekivali da će odigrati joÅ¡ koju sezonu u Evropi.

Momak koji je od prije samo godinu dana igrao na parketima ABA lige u Srbiji je bio poznat osim po koÅ¡arkaÅ¡kom talentu i kao veliki navijaÄ Partizana po Äemu je posebno bio omiljen kod Grobara i koji su oÄekivali da bi prije karijere u najjaÄoj ligi svijeta mogao da odigra sezonu u crno-bijelom timu.

– Pratim Partizan koji prolazi kroz težak period i to odavno nije viÅ¡e samo sport. MeÄ‘utim, uz publiku kakvu Partizan ima teÅ¡ko je propasti i siguran sam da će uskoro biti onaj stari. Mislim da bi samo zbog navijaÄa trebalo da bude pozvan u Eurolligu, jer vjerujem da je to najbolja publika na Balkanu i Å¡ire. I kada sam sa Cedevitom pobijedio proÅ¡le godine u polufinalu ABA lige oÄekivao sam da će Partizan igrati u Euroligi – ispriÄao je Nurkić za “Blicâ€.

Želje navijaÄa crno-bijelih i njegove se prethodnog ljeta nisu poklopile, jer je rookie koji je dobio pozivnicu za All star, smatrao da je bolje da sada ode u NBA, ali zato i dalje ostaje pri svome da će odigrati makar jednu sezonu u redovima viÅ¡estrukog uzastopnog Å¡ampiona Srbije makar zbog navijaÄa.

– Vjerujem da ću jednog dana doći u Partizan, ali prije toga sam siguran da ću se vratiti i u Zadar i to u najboljim godinama, jer je to moj klub i dao mi je najviÅ¡e. Obećao sam im to. Nestrpljivo Äekam taj dan, jer bez njih, bez grada i ljudi u njemu moja karijera ne bi bila ovakva. Ali isto tako jednog dana ću doći i u Partizan, bar zbog te publike – kazao je Nurkić.

(Reprezentacija.ba)