Jučer je nakon pauze nastavljano takmičenje u drugoj austrijskoj ligi, a ekipa Austrije Lustenau poražena je na svom terenu od Lieferinga rezultatom 2:4. Novi gol za goste postigao je potencijalni mladi reprezentativac BiH Smail Prevljak (20).

Austria je povela u četvrtoj minuti preko Tadića, da bi gosti izjednačili u 12. minuti autogolom Kobledera. Igrala se 37. minuta kada je Atanga pogodio za vodstvo Lieferinga od 1:2. Pedro je u 64. minuti povećao rezultat na 1:3 u korist gostiju, a tri minute prje kraja meča Chabbi postiže drugi gol za Austriju Lustenau.

Ipak, potencijalni bh. reprezentativac Smail Prevljak postigao je gol u 91. minuti i postavio konačnih 2:4 za Liefering.

videooo

Prevljak se odlično kretao i istrčao kontranapad te rutinski iskorisio asistenciju Atange za šesti gol ove sezone u osmom susretu.

Devetnaestogodišnji bh. internacionalac odigrao je svih 90 minuta i bio je konstantna opasnost za domaći tim.

Podsjetimo, Prevljak se trenutno nalazi na posudbi u Lieferingu iz RB Leipziga u koji ga iz Igmana (Konjic) 2014. godine doveo sportski direktor RB Leipziga i najzalužniji čovjek za karijere Vedada Ibiševića i Sejada Salihovića u Hoffenheimu, Ralf Rangnick.

(Reprezentacija.ba)