Enver Lugušić izabran je za trenera golmana fudbalske „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) koja je u toku u Trening kampu N/FS BiH u Zenici, saznaje Anadolu Agency (AA).

Na taj način kompletiran je stručni štab selektora Mehmeda Baždarevića u kojem će pored Lugušića biti još i treneri Dragan Perić, Igor Janković, te Francuz Stephane Gilli.

„Već od vikenda sam na poslu. Pratit ću golmane u utakmicama Premijer lige Bosne i Hercegovine. Uz ‘ministra odbrane’ Asmira Begovića moramo selektirati još nekoliko kvalitetnih čuvara mreže i tu greške ne smije biti. Velika čast i privilegija za mene, ali i obaveza. Učinit ću sve da svoj dio posla u reprezentaciji BiH obavim na najbolji način, te nadam se da ću dati puni doprinos našem plasmanu na Evropsko prvenstvo koje će se igrati 2016. godine u Francuskoj“, istakao je za Anadolu Agency Lugušić, nekada, između ostalih, proslavljeni golman FK Sarajevo, ali i trener sa zavidnim iskustvom.

U stručnom štabu „A“ reprezentacije BiH Lugušić je radio kao trener golmana i kada je selektor bio Miroslav Ćiro Blažević u periodu 2008. i 2009. godine. Nacionali tim BiH tada je igrao baraž za plasman na Mundijal u Južnoafričku Republiku 2010. godine.

(Reprezentacija.ba)