Sutra će u hotelu „Park“ u Vogošći biti održan radni sastanak šefova stručnih štabova BH Telecom Premijer lige BiH sa selektorima „A“, „U-21“, „U-19“ i olimpijske reprezentacije Mehmedom Baždarevićem, Darkom Nestorovićem, Tonijem Karačićem i Mirzom Varešanovićem, javljaju iz Fudbalskog saveza BiH.

Sastanku će prisustvovati i predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković, tehnički direktor Denijal Pirić i rukovodilac Centra za edukaciju Munir Talović.

„Sutrašnji sastanak je slijed strateškog plana koji je usvojio IO NS/FS BiH, a jedna od krucijalnih stavki je korelacija struke, tehničkog sektora i najstručnijih klupskih trenera BH Telecom Premijer lige BiH. Cilj nam je da uspostavimo kvalitetnu komunikaciju u dva pravca. Selektori naših selekcija stoje na stručnoj usluzi trenerima klubova od kojih se očekuje trasparentna, kvalitetna i poštena preporuka kandidata za reprezentativne selekcije, a sve u cilju što veće afirmacije fudbala, fudbalskih kadrova i selekcija u BiH“, rekao je tehnički direktora Saveza Denijal Pirić.

(Reprezentacija.ba)