Zbog prehlade Mensur Mujdža nije nastupio u posljednjoj utakmici Freiburga protiv Bayerna, a prema najavama njemačkih medija desni bek naše reprezentacije propustit će i naredni meč svog kluba protiv Augsburga.

– Nažalost prehlada je prešla u upalu uha, tako da sam primoran propustiti meč protiv Augsburga, a moguće i naredni protiv Werdera. – govori Mensur Mujdža za Reprezentacija.ba portal.

Navijače je zabrinulo da je Mensur Mujdža ponovo zadobio neku povredu. Srećom nije, a upala bi trebala biti sanirana do utakmice reprezentacije protiv Egipta 5. marta.

– Očekujem da ću biti spreman za utakmicu protiv Egipta i radujem se da ću ponovo, nakon problema sa povredama, biti dio naše reprezentacije. Imam informacije kako je stadion u Innsbrucku uveliko rasprodat od strane naših navijača, tako da nas očekuje još jedan spektakl. – zaključuje Mujdža u razgovoru za naš portal.

Fudbaler Freiburga posljednji put u potpunosti je bio spreman u dresu reprezentacije na utakmici protiv Latvije u Rigi u junu prošle godine (0:5), a posljednji put je nastupio protiv Slovačke u Žilini gdje je odigrao prvo poluvrijeme nakon čega ga je zamijenio Adnan Zahirović. 

Mensur Mujdža definitivno je jedna od najvažnijih karika naše reprezetnacije i njegov izostanak teško je potpuno nadomjestiti.

(Reprezentacija.ba)