Sekretar stručnog štaba nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Elmir Pilav i saradnik Mehmeda Baždarevića Stephane Gilli u posljednja dva dana boravili su u Andori, gdje su obavili “izvidnicu” pred gostovanje naše reprezentacije u narednoj kvalifikacionoj utakmici u ciklusu za Euro 2016. (28. mart), javlja “Dnevni Avaz”.

Po običaju, Pilav je s domaćinom obavio i razgovore o ulaznicama koje će biti na raspolaganju našim navijačima.

– Domaćini su bili jako gostoprimljivi i prijatni. Oni imaju mali stadion, od svega 3.000 mjesta, ali nama bi mogli dati i do 600 ulaznica, zavisno od potražnje navijača – kaže Pilav.

Ono što najviše brine selektora Baždarevića je teren. Na vještačku travu na stadionu u Andori i Velšani su imali mnogo zamjerki.

– S obzirom na to da je u Andori veliki snijeg, nismo mogli dobro vidjeti teren, ali domaćini su nam rekli da su od gostovanja Velsa obavili korekcije na stadionu i da je teren sada mnogo bolji. Stadion je siromašnog sadržaja, ali Andora kao Andora je turističko mjesto u kojem ćemo imati sve što nam treba – kazao nam je Pilav.

Reprezentacija BiH će u Andoru putovati dva dana prije utakmice. Osim aklimatizacije, razlog je komplikovano putovanje, u šta su se uvjerili i Pilav i Žili.

– Na koji god aerodrom u Barceloni da sletimo, čeka nas duga vožnja autobusom. Mi smo do Andore putovali tri sata, a na pola dionice nema autoputa -kaže Pilav.

(Reprezentacija.ba)