Član Izvršnog odbora NSBiH Dragan Kulina, koji je, baš poput skoro svih ostalih kolega iz ovog tijela, odlučno negirao da su u Savezu na sceni mutne radnje kada je riječ o fakturama i ugovorima koji se tiču putovanja reprezentacije BiH, radostan je zbog istrage koju SIPA vodi u krovnoj kući bh. fudbala.

– Istraga koju Državna agencija za istrage i zaštitu vodi na osnovu prijave suspendiranog člana Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH Amera Halepa je nepotrebna, ali je i dobra, kako bi se na glasine o malverzacijama u našoj kući fudbala na sva vremena stavila tačka.

– Kompletan Izvršni odbor donosio je odluke. Ako je neko pogriješio, onda smo pogriješili svi, ali sam uvjeren da malverzacija nema. Nogometni savez BiH za sve što radi u posljednje tri-četiri godine ima ogromnu podršku Svjetske (FIFA) i Evropske nogometne asocijacije (UEFA). Da ne radimo dobro, ne bismo je imali, jer ove dvije asocijacije četiri puta godišnje šalju svoju inspekciju u Savez kako bi provjerili naš rad. Umjesto toga, NSBiH je, na račun svog ugleda, osigurao veliku FIFA-inu finansijsku pomoć za poplave i stalno ulaže novac u infrastrukturne i druge projekte. Pitam vas, da li bi tako bilo za vrijeme prošle vlasti u NSBiH? – govori Kulina za Dnevni Avaz.

Član IO-a kaže da mu nije poznato zbog čega se Halep usmjerio na NSBiH, jer je, kako kaže, i sam uživao u onome što mu je Savez omogućio.

– U ovoj demokratiji svako ima pravo da se ljuti i priča, ali je pitanje s koliko argumenata. Ako je Hapel podržavao naše odluke svojim glasom, a na kraju krajeva, i sam se provodio u uvjetima koje mu je omogućio NSBiH, onda tu nešto ne valja. Ne znam zašto je toliko ljut na nas kada ga nismo mi suspendirali nego Kantonalni i Federalni savez pa onda, po automatizmu, i mi.

No, na kraju, mislim da je ovo možda i dobro, da nadležni organi pregledaju sve i svima daju do znanja da u NSBiH nema lopova. Možda ćemo nakon toga napraviti malo bolji ambijent, u kojem će raditi i klubovi i reprezentacija BiH, koja, na kraju, svima život znači – istaknuo je Kulina za Dnevni Avaz.

(Reprezentacija.ba)