Fudbalski savez Slovenije je u četvrtak, 29. januara, u Ljubljani organizovao regionalni sastanak fudbalskih/nogometnih saveza Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije, javlja Fudbalski savez BiH.

Na kraju konferencije učesnici su potpisali memorandum o saradnji, koji predviđa učvrščivanje prijateljskih odnosa, očuvanje integriteta i borbu protiv svih negativnih pojava u fudbalu./nogometu. Učesnici sastanka nastaviće sa razmjenom dobrih iskustava u različitim oblastima. Na konferenciji se razgovaralo i o projektima i takmičenjima u nadležnosti Fife i Uefe, o projektima socialne odgovornosti i saradnji između fudbalskih/nogometnih saveza i predstavnika državnih i lokalnih vlasti.

NS/FS BiH su na regionalnom sastanku predstavljali predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednici Darko Ljubojević, Ivan Beus, i generalni sekretar Jasmin Baković. Osim njih, sastanku su prisustvovali Dejan Savićević i Momir Đurđevac (FS CG), Damir Vrbanović, Ivančica Sudac, Zoran Cvrk (Hrvatski nogometni savez), Ilco Gjorgjioski, Filip Popovski (Fudbalska federacija Makedonije), Ivan Ćurković, Zoran Laković (Fudbalski savez Srbije), Aleksander Čeferin, Aleš Zavrl, Mladen Čičmir, Ilija Kitič i Željko Pavlica (Nogometna zveza Slovenije).

(Reprezentacija.ba)