Sutrašnjom utakmicom između Wolfsburga i Bayerna nastavlja se ovosezonska njemačka Bundesliga. 

Prva polovina sezone bila je izuzetno neuspješna za naša tri reprezentativca Izeta Hajrovića, Mensura Mujdžu i Vedada Ibiševića.

Mujdžin Freiburg je nakon 17 odigranih kola posljednji na tabeli sa 15 osvojenih bodova. U opasnoj zoni je i Hajrović sa Werderom koji je osvojio dva boda više od Freiburga. Također, poziciju iznad Werdera zauzima Ibiševićev Stuttgart sa istim brojem bodova.

Pred ova tri kluba u narednom dijelu sezone slijedi borba za bijeg iz donjeg dijela tabele.

Kada je u pitanju vrh tabele najbolje kotira Emir Spahić sa svojim Bayerom koji zauzima treću poziciju sa šest bodova manje od drugoplasirane momčadi Wolfsburga.

Raduju nas dobre partije iskusnog bh. reprezentativca u prvom dijelu sezone, te se nadamo da će tako i nastaviti.

Sead Kolašinac je zaradio povredu već u utakmici prvog kola zbog koje je propustio kompletan dio prve polusezone. Njegov Schalke je sada na petoj poziciji sa 27 bodova što je bod manje od Spahićevog Bayera.

U sličnoj situaciji je Hoffenheim za kojeg nastupaju naša dva reprezentativca Sejad Salihović i Ermin Bičakčić. Tim Hoffenheima u novu polusezonu kreće sa sedmog mjesta ali sa svega dva boda manje od trećeplasiranog Bayera.

Ekipa Paderborna za koju nastupa naš budući reprezentativac Mario Vrančić je na početku sezone bila pravi hit i nalazila se na samom vrhu tabele. No, kako je vrijeme odmicalo magija je prestajala djelovati, pa je Paderborn zimu dočekao na 10. mjestu što dobar učinak s obzirom da je Paderborn novajlija u Bundesu.

Raspored utakmica 18. kola Bundeslige:

Petak 30. januar:

Wolfsburg – Bayern

Subota 31. januar:

Bayer – B. Dortmund

Stuttgart – B. Moechengladbach

Schalke – Hannover

Freiburg – Frankfurt

Mainz – Paderborn

HSV – Koln

Nedjelja 1. februar:

Augsburg – Hoffenheim

Werder Bremen – Hertha

 

(Reprezentacija.ba)