Nakon što je 22. januara kod kapitena naše košarkaške reprezentacije Mirze Teletovića dijagonosticirana plućna embolija on je podvrgnut primanju terapija u bolnici u Los Angelesu i prema riječima ljekara oporavak za sada ide po planu.

– Testiranja su pokazala kako terapija djeluje veoma uspješno. Sretni smo što možemo reći da nema negativnih simptoma i Teletović će danas biti pušten iz bolnice. – poručio je doktor Michael Farber i dodao:

– Uložen je veliki napor od medicnskog tima ekipe Brooklyna i sa druge strane osoblja bolnice u Los Angelesu gdje je Mirza liječen. Izuzetno sam zadovoljan njegovim oporavkom i po njegovom povratku ćemo uraditi dodatne pretrage i testove, te u slučaju potrebe pripremiti se za dalja ispitivanja. Očekujemo njegov potpuni oporavak. – riječi su Farbera.

Mirza Teletović je meč protiv LA Clippersa zbog gubitka snage napustio u drugoj četvrtini, te je nakon ljekarskog pregleda utvrđeno da se radi o plućnoj emboliji zbog čega će morati pauzirati nekoliko mjeseci.

(Reprezentacija.ba)