Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine je na Svjetskom prvenstvu u Dohi odigrala sedam utakmica, piše Klix.ba

Nakon prve pobjede protiv Irana, uslijedilo je šest poraza. Posljednji je današnji protiv reprezentacije Rusije u okviru President's Cupa rezultatom 42:28.

Selektor naše reprezentacije Dragan Marković je nakon utakmice prokomentarisao još jedan težak poraz.

“Vidjelo se da smo pali poslije Tunisa, a ne samo što smo psihički pali, izdešavale su nam se i povrede. Nismo mogli računati na Kostu Savića, Perića, Zulfića i Nikolu Prcea  zbog prigovora. Imali smo veoma malo igrača u rotaciji da bi mogli parirati Rusiji i Bjelorusiji. Nekih 30-40 minuta smo igrali odlično, ali smo opet puno ‘fulali’. I Mikić se povrijedio, a Ovčina je imao crni dan i nije ispoentirao ništa. S druge strane, i Vražalić je ponovio loš dan, tako da je teško igrati sa ovakvim ekipama. Kada toliko ‘isfulaš’ teško je i da ste kompletni u igri”, rekao je selektor.

Ipak, igračima ne zamjera mnogo. Naveo da je bila teška psihička situacija i ne da ne zamjera nikome ništa.

“Bilo je situacija kada smo mogli pokazati bolje lice. Teško je bilo sad šta reći, vidjet ćemo sve kad dođemo kući. Moramo ostati pravi i zdravi i kada su u pitanju neke sudijske odluke. Vidjeli ste danas da dolijevaju ulje na vatru. Mi loše igramo, oni donose još katastrofalnije odluke”, izjavio je Marković.

O izboru igrača za Evropsko prvenstvo je rekao da ipak ne želi ništa mijenjati. Poželio je samo da svi budu zdravi.

“Može se napraviti sve puno bolje, nemamo uslove da sebi priuštimo ono što naprimjer ima Hrvatska ili Makedonija. Da imamo više novca, možda bi i mi imali bolje uslove i na kraju i bolju igru”, zaključio je.

Marković smatra da bi sve bilo drugačije da nisu išli u President's Cup, jer nikome nije bilo do igranja tih utakmica, jer su sve ekipe jake i znali su da će biti teško s kim god igrali.

Posebno je pohvalio Dejana Malinovića, igrača koji je u kontinuitetu odigrao sve do kraja i nosio igru u svim segmentima, javlja Klix.ba.

(Reprezentacija.ba)