Danas je u Trening centru NS/FS BiH u Zenici završen seminar za trenere ženskog nogometa/fudbala koji je vodila FIFA instruktor i selektorka ženske reprezentacije Škotske Anna Signeul, javlja Fudbalski savez BiH.

„Srećna sam što sam ovdje, na ovom seminaru. Učesnici su bili otvoreni i imali su želju da prošire svoje znanje. Nastojala sam da im prenesem svoje iskustvo i zadovoljna sam seminarom, a nadam se da su i treneri“, izjavila je Anna Signeul.

Pozitivne utiske sa seminra nose i sami učesnici: „NS/FS BiH i FIFA po četvrti put organizuju ovakav seminar koji je izuzetno koristan za nas trenere. Ženski fudbal konstantno ide prema naprijed, kako u svijetu, tako i kod nas, a nakon što je Savez oformio jedinstvenu ligu u ženskom fudbalu sada je potrebno da imamo i stručan kadar. Ovaj seminar nam je ponudio bogat sadržaj, a i uslovi u kojim smo radili su bili odlični“, rekla je Samira Hurem, šef stručnog štaba SFK 2000.

Trener u ŽNK Čelik iz Zenice, Arijana Puljić je izjavila: „Četvrti put učestvujem na ovakvom seminaru i svaki donosi nešto novo. Mnogo sam naučila. Drago mi je što se sve više pažnje posvećuje ženskom fudbalu.“

Seminar je zatvorio tehnički direktor NS/FS BiH Denijal Pirić koji se zahvalio i čestitao svim učesnicima i instruktorki Anni Signeul kojoj je uručen dres naše reprezentacije.

(Reprezentacija.ba)