Bivši reprezentativac BiH Elvir Rahimić koji trenutno obavlja funkciju trenera u stručnom štabu moskovskog CSKA govorio je o eventualnom povratku u reprezentaciju.

Rahimić se želio oprostiti nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, no nakon što ga Safet Sušić nije uvrstio na spisak igrača koji će putovati u Brazil, on je na Mundijal išao u ulozi Sušićevog pomoćnika.

– Uvijek mi je bila želja da se bavim trenerskim poslom. Sada sam u stručnom štabu CSKA i tu prikupljam važno iskustvo – izjavio je Rahimić za Sport.ba.

Zmajevi su dobili novog selektora. Može li Mehmed Baždarević odvesti BiH na Euro?

– Naravno. Bile su potrebne promjene, svježa krv i mislim da i dalje imamo šanse da se plasiramo u Francusku. Imamo kvalitet, igrači nisu zaboravili igrati, samo je potrebno da nam se poslože neke stvari.

Elvir Rahimić je prokomentarisao i mogući povratak u reprezentaciju, te smatra kako bi mogao pomoći.

– Vidite, ja ne krijem da mi je to želja. Vezan sam ja i za CSKA, ali Bosna je Bosna. Reprezentacija je uvijek posebna priča. Mislim da bih mogao pomoći sa stručne strane. Jako dobro poznajem sve igrače, maltene do jučer smo bili saigrači i mislim da bi to bila saradanja na obostranu korist. – poručio je Rahimić.

(Reprezentacija.ba)