Uprkos teškoj povredi, sjajni bh. reprezentativac Nikola Prce nije otpisan iz kombinacije da ipak zaigra u dresu našeg rukometnog tima na Svjetskom prvenstvu u Kataru, piše Oslobođenje.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Smajo Karačić izjavio je da još ima šanse da se jedan od ključnih igrača bh. selekcije Prce, koji vuče povredu skočnog zgloba, oporavi do početka SP-a (15. januar – 1. februar 2015.) u Kataru.

“Naravno da još ima nade za njegov oporavak. Doktor reprezentacije Edin Buljugić će učiniti sve da ga osposobi. Nikola Prce će sutra ići na pregled kod izvanrednog dr. Buljugića oko podneva, te mu potom dati odgovarajući terapiju. Zaista, imamo odličnog doktora koji će Prci odrediti najbolji medicinski tretman. Obaveza RSBiH je da učini sve za Prcea, da ga osposobi jer je on to kao čovjek i reprezentativac zaslužio. Uz pomoć našeg dr. Buljugića i najnovija dostignuća vjerujem da će on biti oporavljen do 16. januara kada igramo prvu utakmicu sa Iranom.”

Prvi operativac RSBiH rekao je i da se srednji bek Ivan Karačić oporavio.

“On praktično nijednog trenutka nije stajao. Jedno vrijeme radio je fizičke vježbe u teretani bez lopte i sada se osjeća puno bolje.”

Kada je riječ o trećem bh. reprezentativcu koji se nalazi na spisku rovitih Kosti Saviću, Karačić je potvrdio da on nije pokidao ligamente nego da je imao jaču distorziju i da će biti spreman za tri-četiri dana.

“Očekujem da će ostali reprezentativci biti zdravi na okupljanju 22. decembra u Mostaru, gdje će trenirati u novoj dvorani, koja nudi odlične uslove za trenažni proces.”

Naš sagovornik je još dodao da će bh. selekcija od 6. do 9. januara odigrati dvije utakmice u Kataru sa selekcijom Katara i Portugalom, nakon čega slijedi nastavak trenažnog procesa.

“U Katar putujemo već 4. janaura zbog aklimatizacije igrača. Velika je klimatska razlika. Mi iz minusa od jednog do dva stepena Celzijusovih stižemo u zemlju gdje će temperatura biti 35 stepeni izvan sale, a u dvorani je 18”, kazao je Karačić.

(Reprezentacija.ba)