Danas u podne u Trening centru NFSBIH u Zenici započet će sjednica Izvršnog odbora krovne kuće bh. fudbala na kojoj će biti izabran novi selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Prije sjednice Komisija za izbor selektora odabrat će dva kandidata od trenutnih sedam koja će ući u izbor Izvršnog odbora.

Od kandidovanih Faruka Hadžibegića, Blaža Sliškovića, Mehmeda Baždarevića, Sergeja Barbareza, Amara Osima, Milovana Rajevca i Igora Štimca najmanje šansi imaju strani selektori Rajevac i Štimac, obzirom da u NFSBIH među izjednačenim kandidatima žele na čelu reprezentacije vidjeti domaćeg trenera.

Ipak, ne treba se iznenaditi da upravo Rajevac bude protukandidat Hadžibegiću, koji prema nezvaničnim informacijama Reprezentacija.ba portala, ima osigurano jedno od dva mjesta u finalnoj utrci.

Barbareza žele navijači, Slišković ima iskustvo na klupi reprezentacije i odlično je upoznat u naš državni tim, Osim ima jak lobij i trenersku biografiju, ali malu podršku javnosti, dok Baždarević sa distance čeka svoju priliku.

Nasljedinka Safeta Sušića dobit ćemo danas u popodnevnim satima.

(Reprezentacija.ba)