Večeras su u Makarskoj čelnici Fudbalskog saveza BiH održali sastanak sa trenerom Vahidom Halilhodžićem kojeg rukovodstvo krovne kuće bh. fudbala želi vidjeti na poziciji selektora “A” reprezentacije naše zemlje.

Nakon dva sata razgovora, obje strane istakle su kako se radilo o dugom i korektnom sastanku, koji je završen bez dogovora o saradnji, ali sa zaključkom da se nastavi sa razgovorima narednih dana.

– Vaha nije uopšte govorio o novcu, nego o nezgodnoj situaciji u kojoj se nalazi, u kojoj su njegovi privatni problemi na jednoj strani, a na drugoj strani velika obaveza i čast zbog situacije u kojoj ga cijeli narod želi na selektorskoj funkciji. Tražio je još nekoliko dana da razmisli. – govori naš izvor.

Očigledno je da Vahu privlači apsolutna podrška cijele BiH, ali da ne želi olako preuzeti veliku odgovornost, kao i da ga od Bosne i Hercegovine još uvijek, razumljivo, distanciraju stara loša iskustva, između kojih je i ranjanvanje prvih dana rata.

Sastanak je održan u Makarskoj zbog želje za izbjegavanjem masovne medijske prisutnosti, ali i činjenice da se Vahid Halilhodžić nalazi u obližnoj Promajni u kojoj ima kuću.

Fudbalski savez BiH u Makarskoj su predstavljali predsjednik Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković, te Vahini Mostarci Sead Kajtaz i Ivan Beus.

(Reprezentacija.ba)