Večeras će se diljem Europe odigrati predzadnje kolo grupne faze Europa Lige. Na terene će i naša dva reprezentativca. Muhamed Bešić sa Evertonom gostuje Wolfsburgu, dok će Zoran Kvržić sa Rijekom ugostiti Standard Liege.

Wolfsburg – Everton 19,00

Everton sa osam i Wolfsburg sa sedam bodova su prva dva tima na tabeli, treći Lille ima tri boda, a posljednji Krasnodar dva osvojena boda. Everton je može se reći u grupnoj fazi igrao optimalno, onoliko koliko im treba, a i večeras najavljuju dobar rezultat, pa se gledajući na stanje na tabeli Bešić i njegovi saigrači objektivno mogu nadati prolasku dalje.

Rijeka – Standard Liege 19,00

Rijeka će ugostiti Standard iz Liegea. U ovoj grupi prvoplasirana je Sevilla sa osam osvojenih bodova, dok je drugi tim grupe Feyenord sa šest bodova. Standard i Rijeka imaju po četiri boda na svom kontu, a Rijeka u posljednjem kolu gostuje Sevilli koja bi do tada već mogla osigurati plasman, pa će večerašnja utakmica sigurno biti zanimljiva. Nakon što su prošle sezone izbacili Stuttgart i plasirali se u grupnu fazu Europa Lige, Rijeka predvođena bivšim slovenačkim selektorom Matjažom Kekom i ove godine u Europi bilježi više nego dobre rezultate i pruža više nego solidne partije.

Na jednoj strani vjerovatno ćemo gledati bh. reprezentativca Zorana Kvržića, a na drugoj strani nadu da konkuriše za tim ima i mladi talentovani vezni igrač Deni Milošević (19), koji je ranije pokrenuo proceduru potrebnu da zaigra za BiH. U Standardu igra i stoper Dino Arslanagić, no iako je njegovom ocu Safet Sušić nudio u Sarajevu još prije dvije godine poziv za BiH ukoliko promijeni sportsko državljanstvo, te nakon što je ista ponuda ponovljena i u martu ove godine u Innsbrucku, Arslanagić se nije odlučio igrati za BiH, te čeka poziv Belgije.

St. Etienne – Qarabag 21,05

Bivši “A” i mladi reprezentativac, golman Ibrahim Šehić, sa azerbejdžanskim Qarabagom gostuje u Francuskoj, ekipi St. Etiennea.

Inter iz Milana je lider ove grupe sa osam bodova, a čak tri ekipe, St. Etienne, Dnipro i Qarabag imaju po četiri osvojena boda, tako da nas čekaju izuzetno zanimljiva dva posljednja kola grupne faze Europa Lige.

(Reprezentacija.ba)