Mnogo prašine se u posljednjih nekoliko dana diglo oko toga da li će Zvjezdan Misimović, igrač sa najviše nastupa u dresu bh. reprezentacije, potpisati ugovor sa FK Sarajevo, piše “Oslobođenje”.

Sportski direktor tima sa Koševa Abdulah Ibraković u društvu direktora Dine Selimovića posjetili su nekadašnjeg reprezentativca BiH u njegovom domu u Minhenu, gdje su mu zaista i ponudili dolazak na Koševo, što nam je potvrdio i sa Misimović.

Razgovori da, pregovori ne

Međutim, osim činjenice da su razgovarali o ambicijama Sarajeva, odnosno da su Selimović i Ibraković prenijeli viziju koševskog premijerligaša našem internacionalcu, stvarnih pregovora nije bilo, s obzirom na to da Misimović trenutno ne razmišlja o dolasku u BiH, jer…

“Jesmo razgovarali, ali to nisu bili pregovori”, kaže nam Misimović i na upit da li postoje neke šanse i ako postoje koji su procenti da se pojavi u dresu Sarajeva?

“Nekoliko mojih prijatelja navija za Sarajevo i već sam vidio da su se pojavile moje slike u bordo dresu, ali trenutno, uz svo dužno poštovanje, u BiH ne dolazim da igram fudbal”, priznaje Misimović u razgovoru za “Oslobođenje”, te nam otkriva kako je odbio i Zvezdu, čiji je navijač, jer…

Posjeta prijateljima

“U Kini sam zaista zarađivao mnogo više (tri miliona dolara – neto, op. a) i trenutno imam nekoliko ponuda iz Bundeslige, koje su daleko veće od ponuda Zvezde i Sarajeva. Razgovarao sam i sa ljudima iz Beograda i razgovarao bih sa svima, koji su korektni, ali planiram za sada ostati u Njemačkoj”, kaže za “Oslobođenje” Misimović, koji će u narednoj sedmici izabrati novi klub, kako bi na vrijeme počeo pripreme za proljetni dio sezone.

Dodaje nam i to, kako će uskoro doći u Sarajevo, kako bi posjetio prijatelje, a planira i dolazak u N/FSBiH, gdje će obaviti razgovor sa čelnicima Saveza.

Podsjetimo, Misimović se, nakon igranja na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, oprostio od reprezentacije BiH, baš kao i Senijad Ibričić, te Emir Spahić, koji se vratio u ekipu na nagovor bivšeg selektora Safeta Sušića.

(Repreznetaicja.ba)