Bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić za Klix.ba je potvrdio kako vjeruje da će se sa čelnicima Nogometnog saveza BiH razići na korektan način, odnosno da će sve detalje nakon prekida saradnje dogovoriti “za pet minuta”.

“Ne mogu vjerovati da su se sada pokrenule priče o nekom obeštećenju pri čemu se spominju astronomske cifre i da se o tome raspravlja. Neće biti obeštećenja, neću moći biti korektniji u svojim razgovorima sa ljudima iz NS BiH, jer nisam specijalno ljut na bilo koga. Dakle, ja ću sa svoje strane biti korektan, kao što to oni nisu bili prema meni, a vjerujem da ćemo sve riješiti za pet minuta. Ni u kojem slučaju ne želim naštetiti našem Savezu te ću se džentlmenski razići sa njima”, rekao je Sušić u razgovoru za “Klix.ba”.

Na pitanje ima li svoga favorita kada je riječ o njegovom nasljedniku na klupi Zmajeva, Sušić je odgovorio odrično.

“Ne želim uopće govoriti o tome, jer bih sutra opet ja bio kriv što sam preporučio nekoga. U svakom slučaju, treba nam neko ko je uvjeren da reprezentaciju može odvesti na Euro, to je jako bitno, jer vidim da ima dosta kandidata”, mišljenja je Pape.

Upitali smo ga i o reakcijama Asmira Begovića i Edina Džeke nakon njegovog odlaska. Begović je rekao da reprezentativci nikada neće zaboraviti prelijepe trenutke kojih je bilo sa Sušićem, dok je Džeko istakao i kako je on lično imao odličan odnos sa sada već bivšim selektorom.

“Ma nikada nijednog konflikta nije bilo na relaciji selektor-igrači, ili selektor-stručni štab-igrači. Isto tako, nikada niko nije mogao čuti da sam vrijeđao ili psovao bilo kojem igraču, kao što ima takvih trenera i slučajeva. Uvijek sam nastojao biti krajnje korektan prema svima, jer sam i sam bio igrač i veoma poštujem svakog nogometaša. Tu je problem što neke iskonstruisane priče dospijevaju u javnost i bez ikakvog osnova”, zaključio je selektor u razgovoru za “Klix.ba”.

On je na kraju kazao kako ljudima iz Saveza želi da pronađu najbolje rješenje za našu reprezentaciju, te poželio sreću u nastavku kvalifikacija za Euro.

(Reprezentacija.ba)