Večeras je u prostorijama stadiona Sammy Offer u Haifi održana press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili selektor Izraela Eli Guttman i kapiten reprezentacije Tal Ben Haim.

– Ovo je veoma važna utakmica za nas, kao i svaka druga u ovim kvalifikacijama. U našoj reprezentaciji učimo na greškama i pokušavamo napraviti nešto novo. Smatram da je selektor Safet Sušić veliki fudbalski i znalac, ali mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Novi stadion i naši navijači su nam dodatni motiv za osvajanje tri boda. Bez obzira na povrede, oni imaju sjajan tim i moramo dati sve od sebe da ih zaustavimo. Kako se god završi sutrašnji duel, obje reprezentacije bit će u igri za plasman na prvenstvo. – kazao je selektor Izraela.

On ne smatra da će njegovom timu biti lakše protiv BiH bez obzira na činjenicu da u sastavu Zmajeva neće biti Vedada Ibiševića i Edina Džeke.

Također, vjeruje da sutrašnji rezultat neće biti presudan za nastavak kvalifikacija.
Kapiten reprezentacije Tal Ben Haim optimista je pred duel sa našom selekcijom.

– U posljednjih 17 susreta, nastupio sam u 16 i u dobroj sam formi. Iako Bosna i Hercegovina igra bez napadača, oni su opasan protivnik. Atmosfera u našem timu je odlična i optimistični smo pred meč jer smo kvalifikacije otvorili sa dvije pobjede – riječi su Ben Haima.

Susret između Izraela i Bosne i Hercegovine igra se sutra sa početkom u 20,45 sati, a naša selekcija imat će veliku podršku naših navijača u Haifi.

(Reprezentacija.ba)