U okviru 4. kola grupe E Lige prvaka, fudbaleri Manchester Cityja neočekivano su poraženi na svom terenu od moskovskog CSKA rezultatom 1:2.

Gosti iz Moskve poveli su već u drugoj minuti. Najbolji igrač reprezentacije Izraela Natcho izveo je slobodan udarac, a Doumbia postiže gol za 0:1.
Šest minuta kasnije Yaya Toure izjednačio je na 1:1.

Da će naša selekcija morati obratiti posebnu pažnju na Natcha pokazao je 34. minut, kada izraelski reprezentativac sjajno asistira Doumbiji koji postiže svoj drugi gol na meču za 1:2.

Do kraja susreta City je pokušavao da izjednači ali nije uspio izbjeći poraz. Od 70 minute domaći su igrali sa igračem manje nakon što je Fernandinho dobio drugi žuti karton, da bi Yaya Toure u 82. minuti dobio direktan crveni karton.

Naš reprezentativac Edin Džeko počeo je susret sa klupe za rezervne igrače u timu Cityja, a u igru je ušao u 65. minuti.

U drugom susretu Bayern je u Minhenu pobijedio Romu rezultatom 2:0. Ribery je u 38. minuti doveo Bayern u vodstvo, da bi konačnih 2:0 postavio Gotze u 64. minuti susreta.

Miralem Pjanić ušao je u igru u 58. minuti u timu Rome.

Nakon četiri odigrana kola u grupi E, Bayern se nalazi na prvoj poziciji sa 12 bodova, drugu poziciju dijele Roma i CSKA sa po četiri boda dok je City posljednji sa samo dva osvojena boda.

(Reprezentacija.ba)

<