Rukometna reprezentacija BiH nakon remija u Bjelorusiji će u nedjelju u Tuzli odmjeriti snage protiv selekcije Danske. Povodom nadolazeće utakmice na press konferenciji su se prisutnim novinarima obratili selektor Dragan Marković i reprezentativac Vladimir Vranješ.

– Mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu, da se nećemo osramotiti što je najvažnije. Rezultat nije u drugom planu, pokušat ćemo da iznenadimo. – rekao je selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković na pres-konferenciji u Tuzli povodom utakmice kvalifikacija za EP 2016. protiv Danske, piše “FENA”.

Izrazio je bojazan da igrači “ne izgore u želji da pobijede”.

– Ako izgubimo, mi smo ipak osvojili bod u Bjelorusiji koji nam daje sigurno snage i nade za plasman na još jedno veliko takmičenje u Poljskoj – dodao je Marković.

Rukometna reprezentacija BiH će u nedjelju u dvorani “Mejdan” u Tuzli igrati protiv jedne od najboljih rukometnih ekipa na svijetu. Uprkos jačini protivnika, optimist uoči ovog meča je reprezentativac BiH Vladimir Vranješ.

– Mi se spremamo kao i za svaku drugu utakmicu. Dvorana će biti puna, a to će nama sigurno biti osmi igrač, odnosno motiv više da ostavimo srce na terenu. Nadam se pozitivnom ishodu utakmice – istakao je Vranješ.

(Reprezentacija.ba)