Večeras su u Engleskoj odigrane tri utakmice osmine finala Liga kupa u kojima su nastupe upisala naša dva reprezentativca.

Edin Džeko je na Etihadu sa Manchester Cityem ugostio tim Newcastlea. Gosti su već u 6. minuti nakon greške domaćih preko Aaronsa stigli do vodstva od 0:1.

Tim Citya je imao posjed lopte, no falilo je kreativnosti i koncentracije pri završnici napada. “Svrake” sa St. James Parka su uspješno čuvale prednost, a u 75. minuti Sissoko je ovjerio pobjedu postigavši gol za konačnih 0:2.

Edin Džeko je odigrao svih 90 minuta u ovom susretu.

Na Britannia stadionu je Begovićev Stoke City lovio plasman u četvrtinu finala Liga kupa protiv Southamptona. Prije četiri dana su ove dvije momčadi snage odmjerile u okviru Premiershipa kada je tim Southamptona ostvario pobjedu od 1:0.

Večeras stvari nisu bile ništa bolje po domaće. Igrao se šesti minut susreta kada je Pelle doveo “Svece” u vodstvo od 0:1. Nakon pola sata igre bilo je 0:2, a ovoga puta našeg Begovića matirao je Irac Long.

U drugom poluvremenu Stoke se vratio golovima N'zonzija i Dioufa, no ove sezone “raspucani” Pelle u finišu susreta postiže svoj drugi gol večeras čime donosi pobjedu Southamptonu i prolazak u narednu fazu takmičenja.

Asmir Begović je branio svih 90 minuta u večerašnjoj utakmici.

(Reprezentacija.ba)