Gostujući u sinoćnjoj emisiji “Zabranjeni forum” na televiziji “PINK BH” sekretar fudbalske reprezentacije BiH Elmir Pilav još je jednom potvrdio da u našoj najboljoj selekciji nikada nije bilo sukoba među igračima ili između igrača i članova stručnog štaba.

– Fudbalski savez BiH je možda pogriješio što na vrijeme nije demantovao niz neistina koje su iznesene u medijima i javnosti, ali odgovorno mogu potvrditi da su odnosi među našim igračima, te između igrača i selektora i ostalih članova stručnog štaba na najvišem nivou. – rekao je Elmir Pilav.

Novinari su tokom boravka reprezentacije u SAD-u i Brazilu na pripremama za Svjetsko prvenstvo špekulisali kako je došlo do sukoba među pojedinim igračima, a sve je kulminiralo kada je u javnost dospio snimak razgovora novinara BHT 1 Velida Spahe u kojem govori o tuči u kojoj je učestvovao kapiten Emir Spahić.

– Velid Spaho je javna ličnost i svakako da nije smio tako nešto sebi dopustiti, ali i po ovome pitanju mogu odgovorno tvrditi da u 43 dana priprema nije bilo ni najmanjeg sukoba u našem timu. Bilo je razmjene mišljenja i diskusija, ali ni govora o sukobima, tučama i drugim oblicima narušavanja discipline. – poručio je Pilav.

Sekretar naše reprezentacije istakao je kako je boravio u Izraelu gdje je bio u inspekcionom posjetu Haifi gdje će Zmajevi 16. novembra igrati svoju narednu kvalifikacionu utakmicu. Pilav najavljuje kako nas čekaju dobri uslovi za boravak i igru, te da će utakmica biti odigrana na novoizgrađenom stadionu uz  30.000 domaćih fanatičnih navijača na tribinama.

(Reprezentacija.ba)