Odlične vijesti stižu iz Freiburga. Nakon dvije izuzetno naporne utakmice u dresu reprezentacije na kojima je primio mnoge neugodne i potencijalno pogubne udarce Mensur Mujdža započeo je susret za svoj tim u domaćem porazu protiv Wolfsburga. Gosti su vodili sa 0:2 sve do 91. minute kada jedini gol za Freiburg postiže Kerk.

Tipičnu utakmicu Bundeslige u kojoj su u posljednjih nekoliko godina često viđeni nevjerovatni preokreti odigrali su Stuttgart i Bayer. Za domaće od prve minute u napadu zaigrao je Ibišević, a za goste je bio primoran nastupiti povrijeđeni Spahić. Bayer je do 41. minute vodio sa čak 0:3, no od 57. do 65. minute Stuttgart postiže tri gola i izjednačava na 3:3. I Ibišević i Spahić odigrali su cijeli susret.

Bayern je sa velikih 6:0 pregazio Werder u Bremenu. Trener gostiju Robin Dutt neshvatljivo se odlučio našeg Izeta Hajrovića ostaviti na klupi cijeli susret.

Danas igra i Schalke našeg Seada Kolašinca. Kolašinac će od kuće gledati kako će Roberto Di Matteo debitovati na klupi Schalkea u utakmici protiv Herthe.

Sutra će na terene Bundeslige Bičakčić sa Hoffenheimom i Vrančić sa Paderbornom.

(Reprezentacija.ba)