Nakon poraza od Kipra naši Zmajevi imaju priliku pobjedom protiv Velsa pokazati da su ekipa koja i nakon poraza može ustati i vratiti se na pobjednički kolosjek, ekipa koja zaslužuje igrati na Euru 2016 u Francuskoj.

Za takav poduhvat osim opšte mobilizacije našeg stručnog štaba i igračkog kadra svakako će biti potrebna i podrška igrača koja, kako se čini, neće izostati ni u dalekom Velsu.

Iako je interes za utakmicama reprezentacije splasnuo poslije blamaže i poraza od Kipra u Zenici prema raspoloživim informacijama čini se kako će za Zmajeve u Kardifu navijati više od 3.000 Bosanaca i Hercegovaca.

Agencija Centrotours organizovala ja čak tri avionska aranžmana za odlazak na utakmicu u Kardif, a kako nam kažu, unatoč potrebi za vizama za bh. državljane koji putuju u Veliku Britaniju, aranžmani su rasprodani gotovo do posljednjeg mjesta.

Osim iz Bosne i Hercegovine očekuje se kako će u Vels doputovati i značajan broj naših ljudi iz Engleske, kao i Skandinavije i zemalja Beneluksa.

Utakmica se igra na Cardiff City stadionu starom pet godina koji prima 33.000 gledatelja. Nakon utakmice protiv BiH, Vels će tri dana kasnije ovdje ugostiti i Kipar.

(Reprezentacija.ba)