Petnaest dana prije polaska na svoje treće u nizu učešće na Svjetskim prvenstvima beskućnika, a koje se ove godine igra u Čileu, članove reprezentacije beskućnika BiH je obradovala vrijedna donacija u vidu sportske opreme.

Riječ je o donaciji patika za sve članove reprezentacije koji putuju u Čile a koju je donirala uprava NK “Široki Brijeg” iz Širokog Brijega.

Ovaj bh. premijerligaš je prvi veći sportski kolektiv u našoj zemlji koji je putem donacije pomogao realizaciju projekta reprezentacije beskućnika BiH. Identičan vid pomoći uprava Širokog je uputila reprezentaciji beskućnika i prije dvije godine kada se reprezentacija BiH pripremala za svoje prvo učešće na Svjetskim prvenstvima beskućnika, koje se tada igralo u Meksiku. Tada je reprezentacija BiH na svom debitantskom nastupu osvojila visoko 6. mjesto u konkurenciji 45 zemalja Svijeta.

Ovaj čin podrške Uprave jednog od najorganizovanijih sportskih kolektiva u BiH nimalo ne iznenađuje jer riječ je o grupi vrijednih ljudi koji sve, a nerijetko i sebe, daju za razvoj sporta i korisnih društvenih akcija. U to ime im duboku zahvalnost upućuju Udruženje „Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus“ kao nosioc projekta Malonogometne reprezentacije beskućnika BiH i svi članovi reprezentacije.

Nakon pomoći od Muhameda Bešića od 5.000 eura za kupovinu dijela avionskih karata, pomoći NK „Široki Brijeg“ u nabavci patika, ostaje još da NS/FS BiH pomogne u opremanju reprezentacije sa zvaničnom sportskom opremom sa obilježjima naše zemlje.

(Reprezentacija.ba)