U okviru drugog kola grupne faze Lige Prvaka engleski prvak Manchester City je na svom terenu ugostio italijansku Romu. Bio je ovo sudar naša dva ponajbolja igrača, Edina Džeke i Miralema Pjanića, a na kraju je susret završen bez pobjednika.

Manchester City je dočekao rimski tim u nadi da stigne do prvih bodova ove sezone nakon što su u prvom kolu poraženi od Bayerna. Sa druge strane Roma je nakon uvjerljive pobjede nad CSKA-om željela nastaviti seriju dobrih rezultata.

Početak utakmice donio nam je dosta uzbuđenja, jer je već nakon tri minute igre Aguero izborio penal za domaće. Argentinac je preuzeo odgovornost i postigao gol sa bijele tačke za vodstvo od 1:0.

Nakon vodstva City je igrao opreznije, a Roma je ubrzo nakon primljenog gola imala priliku preko Maicona koji je uzdrmao prečku.

No, igrao se 23. minut kada je Totti majstorski lobovao Harta za poravnanje rezultata, te se ispostavilo za konačnih 1:1.

Stekao se dojam da je Roma više željela pobjedu jer su lakše dolazili do prilika, no imali su i “Građani” svoje šanse, uglavnom u finišu susreta, koje nisu iskoristili.

Edin Džeko je pružio solidan nastup a zamijenjen u 57. minuti, te je ispraćen ovacijama navijača. Sa druge strane Miralem Pjanić je odigrao svih 90 minuta i bio jedan od boljih na terenu.

Roma je možda mogla i do boljeg rezultata, no Pjaniću i saigračima vidljivo je nedostajalo snage u posljednjih pola sata igre.

U narednom kolu Roma dočekuje Bayerna, dok City gostuje u Moskvi kod ekipe CSKA.

(Reprezentacija.ba)