Večeras se u okviru grupe A Lige prvaka igra derbi susret između Manchester Cityja i Rome.

City je u prvom kolu poražen od Bayern u Minhenu minimalnim rezultatom 0:1, dok je Roma na svom terenu deklasirala moskovski CSKA sa čak 5:1. Susret na Etihadu bit će poslastica za sve navijače u Bosni i Hercegovini.

Kapiten naše reprezentacije Edin Džeko vjerovatno će predvoditi napad Cityja, dok će na drugoj strani Miralem Pjanić zaigrati u veznom redu Rome.

Džeko se nalazi u fantastičnoj formi i u posljednja dva susreta postigao je četiri gola za Manchester City. Nakon šest odigranih kola u engleskom Premiershipu City se nalazi na trećoj poziciji sa 11 bodova.

Roma je sezonu u italijanskoj Seriji A otvorila fenomenalno. U prvih pet kola osvojili su maksimalnih 15 bodova uz gol razliku 9:1. Najviše problema imali su na gostovanju kod Parme ali u 89. minuti Miralem Pjanić je postigao prelijep gol iz slobodnog udarca i donio pobjedu Romi od 1:2.

Što se tiče večerašnjeg duela, trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini smatra da je Roma nezgodna ekipa.

– Nesretno smo poraženi od Bayerna u prvom susretu. Ali i prošle godine smo izgubili prvu pa smo pobijedili narednih pet susreta. Roma je veoma dobar tim, a najbolji pokazatelj je da su ostvarili svih pet pobjeda u Seriji A. Rudy Garcia radi odličan posao u Romi. Imaju brze i tehnički potkovane igrače ali nadam se da ćemo mi doći do pobjede – kazao je Pellegrini.

S druge strane Rudy Garcia zadovoljan je kako je njegov tim počeo novu sezonu.

– Počeli smo dobro u Ligi prvaka i osvojili tri boda protiv CSKA. Bit će nam teško protiv Manchester Cityja ali imamo puno samopouzdanja i vjerujemo u pozitivan rezultat. City je kvalitetna ekipa koja ima odlične igrače i igru bazira na posjedu lopte. Uvjeren sam da ćemo imati naše šanse tokom utakmice koje moramo iskoristiti- rekao je Garcia.

Manuel Pellegrini večeras neće moći računati na Samira Nasrija, dok su upitni Nastasić, Jovetić i Fernando.Roma će večeras nastupiti bez De Rossija, Astorija, Castana i Strootmana.

Također spomenimo i da je Edin Džeko odigrao 25, a Miralem Pjanić 26 susreta u Ligi prvaka. Interesantno je da su oba naša reprezentativca postigla po sedam golova u ovom takmičenju.

Susret između Manchester Cityja i Rome igra se večeras sa početkom u 20,45.

(Reprezentacija.ba)