Edin Višća, reprezentativac Bosne i Hercegovine našao se u timu kola nekolicine turskih medija zbog odlične partije protiv Trabzonspora (1:1) u trećem kolu Super lige, piše “Anadolija”.

Postigao je sinoć izvanredan gol za Istanbul Basaksehir, ali i cijelim tokom meča briljirao.

– Igrali smo veoma dobro. Međutim, nedostajalo nam je malo sreće. Primili smo gol u 94. minutu iz jedanaesterca i ostali bez dva boda. Bez obzira na to svi u klubu zadovoljni su startom sezone. Imamo novu ekipu u odnosu na prošlu sezonu, te se stvari u timu tek trebaju posložiti. Vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji, kao i da ćemo odigrati zapaženu ulogu u tekućoj sezoni Super lige. – rekao je Višća za Anadolu Agency (AA).

Nakon utakmice Višćinog Istanbula i Trabzonspora, kojeg sa klupe predvodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, bilo je i ružnih dešavanja. Popularni Vaha tokom meča dobio je i crveni karton zbog energičnih protesta kod sudija.

– Nakon utakmice bila je velika gužva. Vidio sam Halilhodžića, trenera kojeg neizmjerno cijenim. Pozdravili smo se. Želim mu puno sreće u nastavku sezone. – istakao je Višća, naglasivši kako mi laska što se našao u najboljem timu trećeg kola Super lige: -Mogu još bolje. Znam to. Osjećam. Vjerujem da bi ovo mogla biti moja sezona iz snova.

Višću hvale i saigrači protivničkih, najvećih turskih ekipa. Pierre Webo, napadač Fenerbahcea tako je na Twitter profilu čestitao bh. internacionalcu na odličnoj partiji protiv Trabzonspora. Kamerunac je označio Višću i uz njegovo ime napisao “golčina“.

– Webo i ja igrali smo dvije godine u Istanbul BB-u i zaista postali smo prijatelji. On je izvanredan igrač, igra za fantastičan klub i njegove pohvale mnogo mi znače, iako ih nisam vidio jer nema Twitter profil. – kazao je Višća.

Dobrim igrama osigurao je i kontinuitet pozivanja u “A” reprezentaciju Bosne i Hercegovine, jer ga je selektor Safet Sušić uvrstio i među 23 igrača na koja će računati u kvalifikacionim utakmicama za plasman na EURO 2016, koje će BiH odigrati 10. oktobra u Velsu i tri dana kasnije u Zenici protiv Belgije.

– Poraz od Kipra na domaćem terenu 1: 2 teško nam je pao i nije nam trebao. U tom meču nedostajalo nam je maksimalne koncentracije i puno ozbiljniji pristup ka igri. To nas je koštalo iznenađujućeg gubitka bodova. Kipar je velika opomena za nas i ne smije nam se ponoviti. Ipak, do kraja kvalifikacija ima još devet utakmica i bolje da nam se na startu desio kiks nego u mečevima odluke. Imamo kvalitetan tim, dobre igrače na svim pozicijama i vjerujem da ćemo na koncu igrati na Evropskom  prvenstvu koje će se odigrati u Francuskoj 2016. godine. – smatra Višća, a od susreta sa Velsom i Belgijom očekuje:

– Vels je veoma dobra reprezentacija. No, mi smo bolji i u Cardiff idemo po tri boda. Belgija je favorit za prvo mjesto u našoj grupi. Međutim, nije nepobjediva. Na krilima eventualnog trijumfa u Velsu vjerujem da ćemo i protiv Belgije napraviti dobru stvar. Vjerujem u saigrače, velike majstore poput Edina Džeke, Miralema Pjanića, Asmira Begovića… I moje samopouzdanje je na nivou, te se nadam da ću dobiti pravu priliku da i u dresu reprezentacije BiH pokažem šta mogu i znam. – kazao je Višća za Agenciju Anadolija.

(Reprezentacija.ba)