Kada su u pitanju nastupi naših igrača tokom proteklog vikenda možemo biti relativno zadovoljni. Jedini od Zmajeva koji je uspio zatresti mrežu je Haris Medunjanin, dok su osim Kolašinca zbog povreda mečeve propustila tri naša reprezentativca.

Engleska – Premiership

U Engleskoj su tokom vikenda odigrane utakmice petog kola Premiershipa u kojima timovi naših reprezentativaca nisu imali razloga za slavlje.

Asmir Begović je sa Stoke Cityem gostovao kod QPR-a gdje su u posljednjim minutama meča ispustili pobjedu. Vodili su sa 1:2, da bi Kranjčar iz slobodnog udarca u finišu susreta matirao našeg golmana za konačnih 2:2.

Begović je branio svih 90 minuta u ovom meču.

U Manchesteru se igrao derbi kola između Citya i Chelsea. Rezultat je završen bez pobjednika rezultatom 1:1.

Edin Džeko je susret započeo od prve minute, a zamijenjen je nakon 70 minuta igre.

Muhamed Bešić nije ulazio u igru u iznenađujućem porazu Evertona od Crystal Palacea rezultatom 2:3.

Njemačka – Bundesliga, 2. Bundesliga

U prvom susretu 4. kola njemačke Bundeslige sastali su se Freiburg i Herta a susret je završen rezultatom 2:2. Mensur Mujdža odigrao je drugo poluvrijeme za Freiburg na poziciji desnog beka što je odlična vijest za selektora Safeta Sušića i navijače naše selekcije.

Augsburg je sa 4:2 savladao na svom terenu Werder za koji je Izet Hajrović odigrao posljednjih 30 minuta susreta.

Stuttgart je poražen od Hoffenheima sa 0:2 na svom terenu a tri naša reprezentativca propustila su ovaj meč. Vedad Ibišević nije igrao za Stuttgart zbog temperature dok su zbog povreda ekipi Hoffenheima nedostajali Ermin Bičakčić i Sejad Salihović.

Budući bh. reprezentativac Mario Vrančić odigrao je svih 90 minuta za Paderborn koji je pobijedio 2:0 Hannover. Padeborn se nakon četiri odigrana kola nalazi na prvoj poziciji Bundeslige.

Wolfsburg je sa ubjedljivih 4:1 savladao Bayer iz Leverkusena, a Emir Spahić odigrao je svih 90 minuta za ekipu Bayera.

Podsjetimo, Spahić se ponovo našao na spisku Safeta Sušića i bit će u konkurenciji za susrete protiv Velsa i Belgije.

Aalen je poražen na domaćem terenu od Sandhausen sa 0:1 a Jasmin Fejzić branio je cijeli susret za tim Aalena.

Italija – Serie A

U italijanskoj Seriji A na programu su bile utakmice trećeg kola.

Roma je na stavila sa odličnim igrama i ostvarila pobjedu protiv Cagliarija od 2:0. Miralem Pjanić ušao je u igru dvadesetak minuta prije kraja susreta u timu Rome.

Senad Lulić odigrao je svih 90 minuta za Lazio koji je poražen na gostovanju kod Genoe minimalnim rezultatom 0:1.

Spomenimo i da je Ervin Zukanović sa klupe odgledao poraz Chieva od Parme (2:3), te da je nekadašnji mladi bh. reprezenativac Milan Đurić odigrao 25 minuta u remiju njegove Cesene i Empolija (2:2).

Francuska – Ligue 1

Nakon što su u prošlom kolu francuskog Le Championata osvojili veliki bod protiv PSG-a, fudbaleri Rennesa poraženi su u subotu od Marseillea sa 0:3. Sanjin Prcić nije ulazio u igru u timu Rennesa.

Španija – Primera

Aktuelni prvak Europe Real Madrid je gostovao na Riazoru kod Deportiva. Gledatelji su mogli uživati na meču jer je postignuto čak deset golova, od čega osam u mreži domaćeg Deportiva.

Naš reprezentativac Haris Medunjanin je postigao svoj prvijenac u Primeri za tim Deportiva nakon što je precizno realizirao najstrožiju kaznu.

Odigrao je svih 90 minuta u ovome susretu i bio jedan od najboljih u svome timu.

BiH – Premijer liga

Fudbaleri Širokog Brijega nastavili su sa serijom pozitivnih rezultata. U okviru 8. kola ostvarili su gostujuću pobjedu nad ekipom Mladosti rezultatom 0:2.

Goran Zakarić je odigrao svih 90 minuta za svoj tim.

Također cijeli nastup je upisao i Gojko Cimirot u pobjedi Sarajeva nad Olimpicom rezultatom 4:2. Vrijedi istaći da je mladi reprezentativac BiH Haris Duljević postigao prelijep gol na ovom meču.

Ratko Dujković je sa Zrinjskim poražen rezultatom 1:0 na gostovanju u Banjoj Luci kod ekipe Borca.

Austrija – Bundesliga

Ekipa Sturma je ostvarila pobjedu na gostovanju kod Rieda rezultatom 0:1. Bh. reprezentativac je u pomenutoj utakmici protiv svog bivšeg tima igrao do 83. minute kada je zamijenjen.

Tri minute kasnije, zbog prigovora van terena zaradio je žuti karton.

Rusija – Premijer liga

Stoper našeg nacionalnog tima Toni Šunjić je upisao cijeli nastup u pobjedi Kubana nad Rubin Kazanom rezultatom 2:1.

Bila je ovo peta pobjeda u osam odigranih susreta Kubana, te su trenutno treći na tabeli sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani CSKA iz Moskve.

Hrvatska – HNL

Gradski derbi u Splitu odigran je u subotu navečer, a završen je bez pobjednika rezultatom 1:1. Tim Hajduka za koji nastupaju naša dva reprezentativca Avdija Vršajević i Tino Sušić je poveo sa 1:0, ali je domaća ekipa Splita uspjela poravnati rezultat.

Avdija Vršajević je odigrao svih 90 minuta, dok je Tino Sušić zamijenjen desetak minuta prije kraja sureta.

Recimo i to da Edin Višća sa svojim klubom igra utakmicu danas.