Katastrofa naše fudbalske reprezentacije na početku kvalifikacija za Euro 2016 i poraz od Kipra uveliko su uzdrmali Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Zbog činjenice da je Fudbalski savez BiH jedna od najnerazvijenijih fudbalskih institucija u Europi kada su u pitanju prodajni i marketinški kapaciteti i rezultati, ali i sposobnost apliciranja i realizacije projekata eksternog finansiranja, loši rezultati reprezentacije koja je glavni finansijer krovne kuće bh. fudbala značajno su donijeli nervozu i osjećaj neizvjesnosti rukovodstvu Saveza.

Tako je predsjednik Fudbalskog saveza BiH Elvedin Begić za sutra u Sarajevu organizovao hitni i vanredni sastanak u kojemu će tražiti objašnjenje od selektora Safeta Sušića zbog poraza od Kipra.

Nema ništa sporno u odluci rukovodstva FS BiH da od Safeta Sušića traži odgovore zašto smo izgubili od 140. i neke reprezetacije na svijetu i to uz igru, strategiju i pristup utakmici u kojima očigledno puno toga nije štimalo, no zanimljivo je da se u rukovodstvu Saveza nisu sjetili u posljednje četiri godine organizovati nijedan vanredni sastanak kako bi tražili objašnjenje za katastrofalne rezultate i niz optužbi za netransparentan rad selektora mladih reprezentacija Vlade Jagodića, Tonija Karačića, Sakiba Malkočevića i Zorana Erbeza.

Uz kosntataciju da Pape i njegovi saradnici još jednom zaslužuju sve kritike za poraz od Kipra, možemo jedino zaključiti da su Begić i saradnici ipak zadovoljni radom selektora mladih selekcija BiH koji su našu državu na mapi fudbalske europe degradirali do samog dna, pa da samo zato Jagodić, Karačić, Malkočević i Erbez nisu pozvani na sutrašnji sastanak.

(Reprezentacija.ba)