Višemjesečna saga je okončana. Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i doskorašnji fudbaler turskog Genčlerbirligija Ermin Zec, potpisao je ugovor s Rijekomm prenosi “Avaz”.

Bh. internacionalac je stavio paraf na dvogodišnji ugovor, a danas će obaviti ljekarske preglede.   Našeg napadača mjesecima su selili iz kluba u klub, a najbliži je bio Nirnbergu, Bursi i Malmu. Međutim, presudilo je to što hrvatski klub ima visoke ambicije i što će igrati grupnu fazu Evropske lige.

– Još samo da obavim preglede i sve je gotovo. Moji novi saigrači putuju na utakmicu u Belgiju protiv Standarda, a ja ću im se priključiti u petak na treningu. Mogu reći da sam prezadovoljan. Klub ima visoke ambicije, žele duplu krunu u Hrvatskoj, te daleko proći u Evropskoj ligi – kazao je za “Avaz” Zec.

– Svi su me odlično prihvatili. Organizacija je vrhunska i ozbiljnost njihovog rada me je privukla. Želim im pomoći da budu još bolji klub.

Također, želim golovima da se nametnem selektoru Safetu Sušiću i da se ponovo vratim u reprezentaciju – kazao je Zec, koji će u Rijeci nositi dres s brojem devet.

(Reprezentacija.ba)