Naredni protivnik reprezentacije BiH u kvalifikacijama za plasman na EP je selekcija Vesla koja je u okviru prvog kola kvalifikacija porazila Andoru rezultatom 1:2.

Najveća zvijezda Velšana je fudbaler Real Madrida Gareth Bale, te je on jedini reprezentativac ove zemlje koji ne igra u Velikoj Britaniji.

Osim Balea selekciju Vesla čine uglavnom igrači iz Premiershipa, njih čak 12, a tu su i članovi druge engleske lige tzv. Championshipa.

Proteklog vikenda reprezentativci Velsa nisu imali pretjeranog razloga za slavlje. Bale je poražen sa Realom u gradskom derbiju, Ramsey je sa Arsenalom remizirao protiv Citya, Allenov Liverpool je poražen od Aston Ville…

Golman:

Prvi golman reprezentacije Velsa Wayne Hennessey koji brani za tim engleskog premijerligaša Crystal Palacea nije nastupio u posljednjem meču svoga tima.

Crystal Palace je na svom terenu remizirao protiv Burnleya, 0:0. Na golu domaće momčadi branio je Argentinac Speroni.

Odbrana:

Odbranu Velsa predvodi kapiten Ashely Williams, stoper Swansea. On je sa Swanseajem poražen od Chelsea rezultatom 4:2. A. Williams je odigrao svih 90 minuta u ulozi kapitena svoje ekipe.

Ben Davies nije konkurisao za Tottenham u utakmici protiv Sunderlanda. Tottenham je vodio sa 0:2, a meč je na kraju završen bez pobjednika rezultatom 2:2.

Defanzivac James Chester koji nastupa za Hull svoju utakmicu igra večeras protiv West Hama.

Chris Gunter je odigrao svih 90 minuta za tim Readinga koji je na svom terenu trijumfovao sa 3:0 nad ekipom Fulhama.

Vezni red:

Joe Allen nije konkurisao za nastup u timu Liverpoola protiv Aston Ville. Njegova ekipa je na domaćem terenu doživjela poraz rezultatom 0:1.

Veznjak Leicestera Andy King je ostvario pobjedu nad Begovićevim Stoke Cityem, 0:1. King je odigrao prvo poluvrijeme.

Neil Taylor iz redova Swansea je odigrao svih 90 minuta u pomenutom porazu njegovog tima od Chelsea.

Aaron Ramsey je također upisao cijeli nastup u remiju Arsenala protiv Džekinog Citya. Utakmica je završena rezultatom 2:2.

Gareth Bale je pružio blijedo izdanje u gradskom derbiju. Real Madrid je poražen na domaćem terenu od Atletico Madrida rezultatom 1:2.

Bale je susret započeo od prve minute, a zamijenjen je u 72. minuti kada je umjesto njega ušao Isco.

Napad:

Simon Church iz redova engleskog drugoligaša Charltona nije ulazio u igru u kojoj je njegov tim sa minimalnih 1:0 slavio nad Watfordom.

Iznad su navedeni nastupi igrača koji su zaigrali u početnoj postavi Velsa protiv Andore. Osim njih vrijedi pomenuti još i Jonathan Williamsa i Joe Ledleya iz Crystal Palacea.

Zatim novopečenog reprezentativca Paul Dummetta koji igra za tim Newcastlea. Iskusni James Colins koji nije pozvan za meč protiv Andore zbog povrede, a član je West Hama.

Također tu je i talentovani Emyr Huws koji trenutno igra za ekipu Wigana. Ima svega 20 godina i fudbaler je pred kojim predviđaju blistavu karijeru.

(Reprezentacija.ba)