Poraz od Kipra očito je imao velikog uticaja na naše reprezentativce koji većinom ni u svojim klubovima nisu pružili dobre partije. Vrijedno pomena jeste gol Avdije Vršajevića, te asistencija Gojka Cimirota.

Engleska Premiership – Poraz, remi i pobjeda

Gostujuću pobjedu nad Manchester Cityem fudbaleri Stoke-a su prokockali u narednom meču na domaćem terenu kada su poraženi od Leicestera.

Ekipa Stoke-a je u okviru četvrtog kola Premiershipa ugostila tim Leicestera gdje se očekivalo da domaći nastave pozitivan niz. No, gosti su iznenadili i odnijeli puni plijen ostvarivši pobjedu rezultatom 0:1.

Naš golman Asmir Begović je branio svih 90 minuta u ovom susretu. Njegov tim nakon četiri kola ima četri osvojena boda, a u narednom kolu gostuju kod QPR-a.

Edin Džeko je sa Manchester Cityem remizirao protiv Arsenala, a upravo je naš reprezentativac propustio veliku priliku da u posljednjim trenucima meča postigne pobjednosni gol za svoj tim.

Lopta je prvo nakon gužve pogodila stativu, da bi ga u 94. minuti Silva krasno uposlio, no naš kapiten ne realizira priliku te njegov šut sa 15-ak metara od gola brani Szczesny.

Susret je završen rezultatom 2:2, a Džeko je u igru ušao u 67. minuti umjesto Aguera.

Muhamed Bešić je upisao novi nastup za tim Evertona, a ponovo je priliku dobio u finišu susreta. Momčad Evertona je gostovala kod WBA gdje su “Karamele” odnijele puni plijen.

Everton je slavio pobjedu od 0:2 golovima belgijskih reprezentativaca Lukakua i Mirallasa. Bešić je u igru ušao u 88. minuti, te zaradio žuti karton u sudijskoj nadoknadi.

Italija Serie A – Pobjeda rimskih timova, Lulić kapiten Lazija

U italijanskoj seriji A odigrani su susreti drugog kola. Miralem Pjanić na terenu je proveo 70 minuta u minimalnom trijumfu Rome na gostovanju kod Empolija (0:1).

Lazio je u Rimu igrao protiv Cesene i pobijedio sa 3:0. Senad Lulić je u ovom susretu nosio kapitensku traku u timu Lazija što je veliko priznanje za našeg reprezentativca.. Lulić je zamijenjen u 70. minuti, dok je u timu Cesene drugo poluvrijeme odigrao nekadašnji mladi bh. reprezentativac Milan Đurić.

Njemačka Bundesliga – Povrede Bičakčića i Salihovića

Proteklog vikenda u njemačkoj Bundesligi na programu su bile utakmice trećeg kola.

Bayer i Werder su odigrali fantastičan susret koji je završio rezultatom 3:3. Naš reprezentativac Izet Hajrović odigrao je posljednjih dvadesetak minuta za Werder a u 88. minuti imao je odličnu priliku da donese pobjedu svom timu ali nije se najbolje snašao pred golom Bayera. U timu Bayera svih 90 minuta je odigrao Emir Spahić.

Hoffenheim je na svom terenu dočekao Wolfsburg i odigrao 1:1. Ermin Bičakčić odigrao je cijeli susret za Hoffenheim, dok je Sejad Salihović zamijenjen nakon prvog poluvremena. Oba naša reprezentativca zadobila su povrede nakon susreta.

Ekipa Bayerna savladala je Stuttgart rezultatom 2:0, a Vedad Ibišević počeo je susret od prve minute u Stuttgartu i izašao je iz igre početkom drugog poluvremena.

Mensur Mujdža posmatrao je sa klupe poraz Freiburga u Dortmundu (1:3), dok je budući bh. reprezentativac Mario Vrančić odigrao svih 90 minuta za Paderborn koji je odigrao 0:0 protiv Kolna.

Naš rezervni golman Jasmin Fejzić branio je cijeli susret za Aalen koji je poražen od Ingostadta sa 1:4 u susretu 5. kola druge njemačke lige.

Francuska Ligue 1 – Odličan nastup Prcića protiv PSG-a

Rennes je u okviru 5. kola francuskog Le Championata na svom terenu ugostio PSG i osvojio veliki bod.

Susret je završen rezultatom 1:1, a Sanjin Prcić odigrao je veoma dobrih 80 minuta za Rennes.

BiH Premijer liga – Zakarićev Široki Brijeg i dalje na vrhu tabele, odlična asistencija Cimirota

Ekipa Širokog Brijega za koju nastupa bh. reprezentativac Goran Zakarić igra odlično u novoj sezoni naše Premijer lige. Nakon sedam kola su na prvom mjestu sa 17 osvojenih bodova.

U posljednjem kolu su na domaćem terenu ostvarili pobjedu nad Veležom rezultatom 2:0. Zakarić je odigrao svih 90 minuta u ovom susretu.

Mostarski Zrinjski je upisao petu ovosezonsku pobjedu nad Zvijezdom. Zrinjski je trijumfovao rezultatom 3:0, a svih 90 minuta upisao je Ratko Dujković.

Fudbaleri Sarajeva u okviru sedmog kola ostvarili su četvrti uzastopni remi u našoj ligi. Gostovali su u Zenici kod Čelika, a rezultat je u konačnici glasio 1:1.

Novopečeni bh. reprezentativac Gojko Cimirot je odigrao svih 90 minuta. Upravo je Cimirot asistirao kod jedinog gola za Sarajevo kojeg je postigao Velkoski.

Hrvatska HNL – Prvijenac Avdije Vršajevića

Splitski Hajduk je u okviru osmog kola NHL-a remizirao na gostovanju kod Zagreba rezultatom 2:2. Domaći su poveli sa 2:0, da bi naš reprezentativac Avdija Vršajević golom smanjio prednost Zagrepčana na 2:1. U nastavku je Kouassi postigao gol za poravnanje.

Avdija Vršajević i Tino-Sven Sušić su odigrali svih 90 minuta na ovom meču.

Turska – Remi Višćinog Istanbul BB-a

U okviru drugog kola Super lige Turske novopečeni prvoligaš Istanbul BB je na gostovanju kod Karabukspora odigrao meč bez golova.

Edin Višća je upisao cijeli nastup u pomenutom remiju.

Haris Medunjanin i Toni Šunjić svoje klupske mečeve igraju danas.

(Reprezentacija.ba)