Selektor Safet Sušić izuzetno je raspoložen izašao pred okupljene novinare prije večerašnjeg treninga Zmajeva na tuzlanskom Tušnju.

– Mislim da 30 godina nisam bio na ovom stadionu, još od nekih utakmica Slobode i Sarajeva. – prisjetio se legendarni Pape.

– Velika je stvar imati ovakvu podršku publike. Nama je žao što zbog malog broja FIFA termina nemamo priliku češće gostovati u unutrašnjosti Bosne, no tu smo, i obećavamo da svi oni koji budu uživo i preko tv. ekrana pratili sutrašnju utakmicu da će biti zadovoljni. – konstatovao je Safet Sušić.

– Važno nam je sutra pobijediti Lihtenštajn, a zatim i Kipar i onda podići samopouzdanje igrača, ali i međusobno povjerenje svih u ekipi. Nije nam samo želja pobijediti, nego i odigrati dobro. – otkrio je selektor naše reprezentacije.

– Počet ćemo sa ekipom koja možda nije najbolja, ali će igrati oni zbog kojih će ljudi doći na utakmicu. Ne želimo forsirati previše igrače, obzirom da pojedini već imaju takmičarsku formu.  Imamo problema sa povredama Pjanića i Lulića, a jedini koji može računati da će vjerovatno igrati cijeli susret je Muhamed Bešić koji nema veliku minutažu u Evertonu. – zaključio je Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)