Edin Džeko prvi put na reprezentativno okupljanje stigao je u ulozi kapitena. Raspoložen je izašao pred novinare i konstatovao kako sedmoj sili ni jaka kiša koja je padala u Zenici ništa ne može.

– Iskren da budem nisam znao kako Trening centar izgleda, no ovo što sam vidio mi govori da ćemo imati sve uslove koji nam trebaju za dobar rad i mogu reći da je ekipa zadovoljna. Vidjećemo još kako izgleda teren obzirom da je padala kiša cijelu noć, ali mislim da će i to biti ok. – govori Džeko.

U reprezentaciji je nekoliko novih igrača.

– Tek smo se skupili. Šunjić je došao zadnji i mislim da još nije vidio sve igrače. Danas ćemo svi sjesti zajedno sa selektorom dok se svi skupimo. Ima par novih mladih igrača i obzirom da su se neki stariji oprostili vjerujem da će ovi mladi igrači iskoristiti svoju priliku na najbolji način. – smatra naš kapiten.

– Ne osjećam se drugačije, isto se osjećam. Odgovornost je puno veća i potrudiću se na najbolji mogući način da zamijenim kapitena Spahića kako dolikuje. – govori najbolji napadač BiH svih vremena.

– Mislim da je utakmica protiv Kipra jako važna da se pobijedi jer je lijepo krenuti sa tri boda u kvalifikacije. Svi očekuju pobjedu, iako neće biti nimalo lako, jer su ove kvalifikacije velika šansa i za nešto slabije reprezentacije koje nikada nisu bili na velikom takmičenju i sigurno da će i oni tražiti priliku u ovim kvalifikacijama da se domognu drugog ili trećeg mjesta. Takve ekipe su najopasnije u ovoj grupi. – iskren je Džeko.

– Bili smo na Svjetskom prvenstvu i to nam je veliko iskustvo koje će nam puno pomoći u budućnosti. Sada je cilj Francuska, no iako neki misle da ćemo lagano, mislim da ako ne damo svoj maksimum teško možemo izboriti plasman. – realan je kapiten naše reprezentacije.

Edin Džeko kritikovan je da nema dobar odnos sa medijima, no kapiten reprezentacije danas je prvi izašao pred sedmu silu i vrlo raspoloženo odgovarao na pitanja okupljenih novinara.

– Uvijek sam imao dobar odnos sa navijačima, ali i sa većinom novinara. Sa nekima koji žele da se bave mojom porodicom i drugim privatnim temama nisam mogao komunicirati. Naravno, želim da to sve ostavim u prošlosti i da se svi okrenemo plasmanu na Euro 2016. – kategoričan je Edin Džeko.

(Reprezentacija.ba)