Naša reprezentacija okupila se u Zenici gdje će selektor Safet Sušić još večeras imati na raspolaganju 22 igrača. Jedini koji je otkazao je povrijeđeni Sead Kolašinac.

– Nema otkaza kada je reprezentacija u pitanju. Jedino viša sila može biti uzrok da neko otkaže. Imali smo nesreću da smo ostali bez Kolašinca, no neminovno je kada imaš 23 igrača da postoji mogućnost da se jedan povrijedi, ali nadam se da su svi koji dolaze zdravi, spremni i raspoloženi za ono što nas očekuje. – rekao je Safet Sušić po dolasku u Zenicu.

Zmajevi će prvi put boraviti u Trening centru u Zenici.

– Treniraćemo svaki dan. Sutra ćemo trenirati dva puta. Jedna grupa igrača sutra će putovati u Sarajevo, kako bi završila formalnosti potrebne za dobivanje vize za Veliku Britaniju gdje igramo protiv Velsa u oktobru. Ostali će trenirati i prije i poslije podne. U srijedu idemo u Tuzlu gdje ćemo jednom trenirati, a možda će igrači koji neće igrati protiv Lihtenštajna trenirati i na dan utakmice u Tuzli. Igrači su odmorni obzirom da smo na početku sezone, te se može malo više trenirati. – govori Pape.

Selektor Sušić pred početak kvalifikacija ostao je bez Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića koji su se odlučili oprostiti od reprezentacije.

– Nije lako zamijeniti igrače koji su godinama bili jedni od najboljih igrača u reprezentaciji. Zavisi od ostalih koji će dobiti priliku da ih zamijene da li će se njihovo odsustvo osjetiti. Imamo mnogo mladih igrača i ja sam rekao da ćemo ove kvalifikacije iskoristiti da ti igrači sazriju i da ako odemo na Europsko prvenstvo da tamo imamo relativno mladu, ali i zdravu ekipu. – poručio je selektor.

– Očekujem da će svi večeras stići i ne vjerujem da će bilo ko zakasniti. Osim problema sa kašnjenjima aviona koji su nekada neizbježni, ostali razlozi za kašnjenje se neće tolerisati. – zaključio je Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)